Site Rengi

DOLAR 32,3921
EURO 34,7978
ALTIN 2.432,62
BIST 10.062,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

Prof. Dr. Bülent Görenek Avrupa Kardiyoloji Kongresi’ne katıldı

Prof. Dr. Bülent Görenek Avrupa Kardiyoloji Kongresi’ne katıldı

Avrupa Kardiyoloji Kongresi’ne katılan Prof. Dr. Bülent Görenek, kalbin kulakçıklarından kaynaklanan çarpıntılarda pıhtı önler ilaçların tartışıldığı önemli bir bilimsel toplantıya başkanlık yaptı.

Avrupa Kardiyoloji Kongresi 25-28 Ağustos 2023 tarihlerinde Hollanda’nın Amsterdam şehrinde yapıldı. Kardiyoloji alanında dünyanın en büyük kongresi olarak bilinen etkinliğe Avrupa’dan ve dünyanın pek çok ülkesinden 22 bin kardiyoloji uzmanı, hekim ve sağlık çalışanı katıldı.

Bu organizasyona davetli olarak katılan Prof. Dr. Bülent Görenek, ‘atriyal fibrilasyon’ olarak bilinen kalbin kulakçıklarından kaynaklanan çarpıntılarda pıhtı önler ilaçların tartışıldığı önemli bir bilimsel toplantıya başkanlık yaptı. Avrupa Kardiyoloji Derneği Akut Kardiyovasküler Hastalıklar Birliği yönetim kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Bülent Görenek ile birlikte toplantıya İsveç’ten Prof. Dr. Cecilia Linde eş başkanlık yaparken, İsviçre’den Prof. Dr. Jan Stefell, İngiltere’den DianaGorog ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Prof. Dr. George Dangas konuşmacı olarak katıldı.

 

Kalp çarpıntılarında pıhtı önler ilaçlar hayat kurtarıcı olabiliyor

Toplantıda, inme riski taşıyan atiyal fibrilasyonlu hastalarda pıhtı önler ilaçların yararlı olduğu belirtildi. Bununla birlikte bazen eşlik eden diğer sağlık sorunlarının olduğu kişilerde bu ilaçların nasıl kullanılması gerektiğinin kardiyolojide karar verilmesi gereken zor konular arasında olduğu dile getirilirken, bu konu böbrek yetmezliği bulunan, önceden kanaması olan, anjiyo ile aort kapağının değiştirildiği ve biyolojik protez kalp kapağı takılmış hasta grupları göz önünde bulundurularak uzmanlar tarafından detaylı olarak ele alındı. Toplantıda özel hasta gruplarında da atriyal fibrilasyon varlığında pıhtı önler ilaçların kullanılması ile inme ve buna bağlı ölüm risklerinin azaltılabileceği, gerekli durumlarda pıhtı önleyici şemsiyelerden de yararlanılabileceği vurgulandı. Tedavinin her hastanın klinik özellikleri dikkate alınarak kişiye özel planlanması gerektiğinin üzerine duruldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.