Site Rengi

DOLAR 32,3970
EURO 34,7929
ALTIN 2.434,65
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

“Rus Toplumunda Atatürk’ün Yeri” Anadolu Üniversitesinde konuşuldu

“Rus Toplumunda Atatürk’ün Yeri” Anadolu Üniversitesinde konuşuldu
10.11.2023
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında, “Rus Toplumunda Atatürk’ün Yeri” başlıklı seminer Edebiyat Fakültesi Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu’nda düzenlendi. Yozgat Bozok Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Esra Elmacıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminere, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. B. Yelda Uçkan ve Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Makbule Sabziyeva başta olmak üzere çok sayıda kişi katılım sağladı.

Prof. Dr. Uçkan: “Böyle bir konunun ilk kez konuşulacak olması bizi heyecanlandırdı”
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yelda Uçkan etkinliğin açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“10 Kasım bizim için özellikle Cumhuriyetimizin 100. Yılında daha da anlamlı. Atatürk’ün bedeni aramızdan ayrılsa da, ortaya koyduğu ilkeleri ülkemizde hala benimsenmiş şekilde korunmaya devam ediyor. Biz de onun yolundan giderek eğitim öğretimimize devam ediyoruz. Fakültemizde daha önce Rus toplumu tarafından Atatürk’ün ne şekilde anıldığını konu alan bir etkinlik gerçekleştirilmemişti. Bu konu bizi çok heyecanlandırdı.”

Prof. Dr. Sabziyeva: “Sovyetler bile 70 yıl ayakta durdu ama Cumhuriyetimiz 100 yaşında”
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Makbule Sabziyeva ise “Bugünler bizim için özel günler. Kasım ayı bana hep hüzünlü gelse de başımı dik tutacak bir gurur hissetmek çok güzel. Düşman baskısında olan bir toprağın 100 yaşında bir cumhuriyete dönüşmesi çok gururlu hissettiriyor. Sovyetler Birliği, Amerika’ya kafa tutan bir devletti. Bu imkânlara sahip bir ülke bile 70 yıl ayakta durabildi ama Cumhuriyetimiz 100. yaşında! O yüzden özellikle siz gençler, bunu korumak için elinizden geleni yapın.” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Elmacıoğlu: “Atatürk’ün ileri görüşlülüğünü burada da görüyoruz”
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yabancı Diller Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esra Elmacıoğlu seminerde şunları aktardı:
“Bu konuyu bir Rus Edebiyatçısı olarak nasıl değerlendiririm diye düşündüm. 10 Kasımda Atatürk’ü her türlü anıyoruz fakat ben kendi alanımda da Atatürk’ü incelemek istedim ve sonuçları kendimce derledim. Tarihi süreçte Osmanlı-Rusya ilişkisi çok da sıcak değil. İki ezeli düşman bile diyebiliriz ama Atatürk nasıl geleceği gördü de bu durumu tersine çevirdi? Atatürk’ün ileri görüşlülüğünden burada da söz edebiliriz.”
Seminer katılımcıların görüşlerini paylaşması ve sorularının cevaplanmasının ardından son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.