Site Rengi

DOLAR 32,2719
EURO 34,8481
ALTIN 2.435,66
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Saçak Buzlarına Dikkat

15.08.2019
A+
A-

Kış aylarında hava sıcaklıklarının eksilere düşmesi nedeniyle yerlerde ve çatı saçaklarında buzlar meydana geldi.
Özellikle çatılardan sarkan buzların çok tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar, geçmişte saçaklardan düşen buzlardan dolayı meydana gelen kazaların sık görüldüğünü, vatandaşların saçak altından yürümemelerinin daha iyi olacağını söyledi.

Uzmanlar da özellikle yol ve kaldırımlardaki buzlanmalardan dolayı vatandaşların düşerek vücutlarının çeşitli yerlerinde kırık ve çıkıklara neden olduklarını belirtti. Ellerin cepte yürünmesinin de bunda etkili olduğunu kaydeden uzmanlar, düşme anında daha kontrollü olmak ve tedbir almak için ellerin cepte olmaması gerektiğini ifade etti. Kaldırım ve ara sokaklarda meydana gelen ve her gün yüzlerde vatandaşın düşmesine neden olan buzlanmalara karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, vatandaşların buzda düşmelerinden sonra mutlaka doktora görünmeleri gerektiğini belirtti.
Uzmanlar “Kış aylarında havalar soğuk olduğu için vatandaşlar yolda yürürken ellerini ceplerine sokuyorlar. Düşme esnasında bu pozisyon çok tehlikelidir. Çünkü düşen kişi ellerini kullanamadığı için yaralanmalar daha ciddi olabilir. Giyilen ayakkabıların tabanları tırtıklı olmalı. Küçük adımlar atılmalı. Buzlu yollarda yürüyen kişi önüne bakmalı” dedi. Kırık parmakların hareket edebileceğini uyarısını yapan uzmanlar, “Düşme anında kişi o anda acı hissetmeyebilir. Düşmelerden sonra kişiler mutlaka bir uzmana görünmelidirler. Kol ve bacaklardaki kırıklar sonrası parmakların oynaması nedeniyle, kırık olmadığı düşüncesiyle tedaviye başvurulmuyor. Kırıklarda parmaklar oynayabilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.