Site Rengi

DOLAR 32,3763
EURO 34,7656
ALTIN 2.429,79
BIST 9.945,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Sağlıkçı Tuba Alparslan’ın yaptığı butik pastalar ile ilgi görüyor

Sağlıkçı Tuba Alparslan’ın yaptığı butik pastalar ile ilgi görüyor
22.02.2024
A+
A-

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan sağlıkçı Tuba Alparslan’ın yaptığı farklı modellerdeki butik pastalar ile ilgi görüyor.

Tuba Alparslan, yaptığı açıklamalarda, “Bu mesleğe hobi olarak başladım. Tamamen severek yaptığım iş. Baktım ki devam ediyor, el becerim de var. Eğitim almam gerektiğini düşündüm ve İstanbul’da Tuba Ünal’dan eğitim aldım. Hayvan figürü, insan figürü , karakter figürü ve yenilebilir çiçekler yaptık. Şekerlemeler yapıldı tamamen doğal, sonra bu kremalarını katkı maddesi olmadan Pandispanya yaptım. Bunlar çok tutulmaya başladığı için genişletmeye başladım. Tamamen doğal hiç katkı maddesi olmayan pastalar yapıyoruz. Bir pastanede 7 ay boyunca kurabiye bölümünde çalıştım ve pasta yapmayı pek bilmiyordum. Pasta yapmayı sürekli heves ediyordum ve ’ben de yapabilirim’ diyerek pastaneden ayrıldım ve evde hobi olarak yapmaya devam ettim. Daha sonrasında da eğitimler almaya başladım. Pastacılık tamamen hayal ürünü ve bunu mantıkla birleştirdiğimizde güzel işler ortaya çıkıyor. Yarışmalara ve yurt dışına gitmeyi çok istiyorum. Tavşanlı olarak adımızı duyurmak istiyorum. Bir buçuk ayda bunları yapabildi isem daha iyisi de olabileceğini düşünüyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.