Site Rengi

DOLAR 32,4758
EURO 34,8392
ALTIN 2.440,13
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

Şehir Hastanesi, 5 yılda 10,7 milyon hastaya baktı

Şehir Hastanesi, 5 yılda 10,7 milyon hastaya baktı
10.11.2023
A+
A-

Eskişehir’de, 2018 yılında hizmete açılan Şehir Hastanesi, 5 yılda 10, 7 milyon hastaya poliklinik hizmet verdi.Eskişehir’in yanı sıra Kütahya, Bilecik, Afyonkarahisar gibi çevre illerdeki hastalara da şifa dağıtan Şehir Hastanesi, çok sayıdaki özellikli birimleriyle bölgenin sağlık üssü konumunda. İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici 405 hekim, 30 akademisyen, 2 bin 200 sağlık çalışanı ve 1500 şirket personel sahip Şehir Hastanesi’nin açıldığı ilk yıldan bugüne kadar 10 milyon 700 bin hastaya poliklinik hizmeti verdiği açıkladı. Bildirici, 300 bin hastaya yatarak, 245 hastaya da ameliyat hizmeti sunan hastanenin beş yıllık süreçte yüzde 85 doluluk oranına ulaştığını kaydetti.

Hastanenin 333 bin metrekare kapalı alanıyla Eskişehir’in en büyük inşaat hacmicine sahip yapısı olduğunu belirten Bildirici, 6 bloktan oluşan ve 1150 yatak kapasiteli hastanenin 973 deprem izalatörüyle şehrin en güvenilir binası olduğuna dikkat çekti. Hastanenin 37 ameliyat salonunda 15 ayrı branşta hizmet verdiğini anlatan Bildirici, “Kalp merkezi ve koroner anjiyografi ünitemizin açılışından beri 13 bin anjiyografi, 895’e yakın açık kalp operasyonu gerçekleştiren hastanemiz güncel tedavi yöntemlerini teknoloji ile birleştirerek üst düzey hizmet sunmaya devam etmektedir” dedi. Bildirici, yanık merkezi, 8 servis ve 4 yoğun bakım yatağı bulunan Şehir Hastanesi’nde, yatan hastaların tedavisinin bu konuda eğitim almış uzman hekim ve hemşirelerden oluşan bir ekip tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Anne ve bebek dostu unvanına sahip

Bildirici, Eskişehir’in doğum sayıları en yüksek olan ve “anne ve bebek dostu” unvanına sahip hastanenin erken doğum ve doğuma bağlı komplikasyonları da yönetebilecek 4. basamak yeni doğan bakım ünitesine sahip olduğunu ifade etti. 2018 yılında hizmete giren Obezite Merkezi’nin 5 yılda 1500 hastaya hizmet verdiğini aktaran Bildirici, “Obezite Merkezi Obezite merkezi sorumlu hekim koordinatör diyetisyen ve psikologtan oluşan ekibiyle hastaların kilo kaybının ve hasta motivasyonu sağlanmasıyla yaşam tarzı değişikliği hedeflenmektedir. Bu kapsamda 5 yılda 1500 hasta faydalanmıştır” dedi.

Özellikli birimleriyle dikkat çekiyor

Bildirici,El Cerrahisi ve Replantasyon Merkez, Kardiyopulmoner Rehabilatasyon Merkezi, Yutma Güçlüğü Rehabilitasyon Merkezi ve Ergoterapi Merkezi ile sağlık üssü konumunda olan Şehir Hastanesi’nin Uyku Merkezi ile de hastaların her türlü uyku bozukluğunun ve uyku apnesi tanı ve tedavisinin gözlem altındaki odalarda takip edildiğini belirtti. 2019 yılında hizmete giren Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Biriminin (YGAP), Türkiye’de açılan 4’üncü adli psikiyatri servisi olduğunu aktaran Bildirici, birimin 8 ayrı serviste toplam 100 yatak kapasitesiyle hizmet verdiğini söyledi. Bildirici, uzman hekim ve hemşire kadrosuna sahip diyaliz ünitesinin 24 cihaz, 7 adet portable taşınabilir cihazla aylık 1400 seansla hizmet verdiğini anlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.