Site Rengi

DOLAR 32,5732
EURO 34,7825
ALTIN 2.509,19
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

SODİGEM Uzmanları Sosyal Medyadaki Çocuk İstismarına Yönelik Aileleri Uyardı

SODİGEM Uzmanları Sosyal Medyadaki Çocuk İstismarına Yönelik Aileleri Uyardı
02.06.2020
A+
A-
Sosyal medya platformu Youtube üzerinden çocuk istismarına yönelik yayın yapan kanallara karşı sosyal medya kullanıcılarının bir araya gelerek kamuoyu oluşturmasının ardından; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kamuoyuna duyurdu. Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) uzmanları çocuklara yönelik sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen istismara karşı ailelere önemli uyarılarda bulundu.
Çocuk istismarına karşı sosyal medyadan tepki yağdı
Bir sosyal medya platformu olan Youtube’da yer alan ve her yaştan bireyin herhangi bir sınırlama olmadan kolaylıkla ulaşabildiği çeşitli hesapların çocuk istismarını özendirecek tarzda animasyonları yayınlaması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sosyal medya kullanıcıları bu bağlamda ilk olarak, Youtube üzerinden çocuk istismarına yönelik yayın yapan kanallara karşı açtığı “#çocukistismarıyoutubeda” hashtagi ile çok sayıda insanın çok kısa zaman içerisinde bilinçlenerek durumdan haberdar olmasını sağladı. “Annem başka biri için ailemizi terk etti”, “15 yaşında hamile kaldım” gibi video başlıklarıyla yayınlanarak pedofiliyi öven ve kadın figürünü hedefe koyan hesaplara sosyal medyada tepki yağdı. Twitter kullanıcıları tarafından; Youtube üzerinden çeşitli kanallar aracılığıyla gerçekleştirilen çocuk istismarına yönelik bu paylaşımlara karşı, Youtube’daki ilgili kanalların ve videoların kapatılması ve kaldırılması için şikâyet oluşturulması adına çalışma başlatıldı ve ivedilikle sürdürülen bu şikâyet kampanyası ile sadece saatler içerisinde Youtube üzerinde binlerce şikâyet oluştu. Sosyal medyada yaratılan gündem ve oluşturulan kamuoyuna Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ve “Çocuk İstismarı Youtube’da” başlığı ile sosyal medyada ve çeşitli basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur” şeklinde başlayan basın açıklamasıyla destek geldi.
Bakanlık, erişimin engellenmesi için Youtube ve ilgili kurumlar ile iletişime geçtiğini ve olay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıklayarak olayın yakın takipçisi olacağını kamuoyu ile paylaştı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.