Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Sosyal medya oyuncak sektörünü de etkiledi

Sosyal medya oyuncak sektörünü de etkiledi
09.05.2023
A+
A-

Eskişehir’de oyuncakçılık yapan esnaf, telefon kullanımının erken yaşlara düşmesiyle sosyal medyaya erişen çocukların oyuncak tercihlerinin değiştiğini söyledi.

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte yediden yetmişe herkes akıllı telefon sahibi oldu. Buna bağlı olarak erken yaşlara düşen internet ve sosyal medya kullanımı, çoğu sektör gibi oyuncak sektörünü de etkiledi. Eskişehir’de oyuncakçılık yapan esnaf, çocukların eskiden uzaktan kumandalı arabaları hayal ettiğini, şimdi ise akıllı telefon istediğini ifade etti. Oyuncak satışlarının tamamen sosyal medyaya göre şekillendiğini dile getiren esnaf, çocukların artık daha basit oyuncakları tercih ettiğini belirtti. Her dönem farklı oyuncakların trend olduğuna dikkat çeken oyuncakçı, bu durum sebebiyle belirli ürünleri sattıklarını aktardı.

“Eskiden çocukların hayali uzaktan kumandalı arabaydı, şimdi ise telefon”
Eskişehir’de oyuncakçılık yapan Yahya Kaya, çocukların oyuncak konusunda sosyal medyayı takip ettiğini söyledi. Buna bağlı olarak oyuncak satışlarının sosyal medyadaki içeriklere göre şekillendiğini ifade eden Kaya, “Eskiden çocukların hayali uzaktan kumandalı arabaydı. Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte artık çocuklar da oyuncak yerine akıllı telefonları, tabletleri ve bilgisayarları hayal etmeye başladılar. Bunun bize etkisi büyük oldu, mesela sosyal medyada trend olan oyuncaklar onların daha çok ilgisini çekiyor.

Pop-it ve stres çarkları buna örnek olabilir. Özellikle stres çarkı bir ara sosyal medyada çok trend olmuştu, ondan sonra tüm oyuncakçılar bunu satmaya başlamıştı. Bizim satışlarımız sosyal medyadaki trendlere göre şekillenmeye başladı. Eskisi kadar olmasa da uzaktan kumandalı arabalar ve bebekler de satılıyor ancak çocuklar genel olarak trendleri takip ediyorlar. Sosyal medyada önlerine çıkan oyuncakları daha fazla istiyorlar. Her seferinde farklı bir oyuncağın popülerliği artıyor, bir dönem o kullanılıyor sonra da unutuluyor. Ancak biz durumdan memnunuz çünkü sürekli olarak belli oyuncakların trend olması daha iyi. Ağırlıklı olarak belirli ürünleri satıyoruz ve kazanç sağlayabiliyoruz” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.