Site Rengi

DOLAR 32,4190
EURO 34,7542
ALTIN 2.433,94
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

Süleyman Reyhan: “Eğitim Bizim İşimiz"

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayın konuğumuz Süleyman Reyhan’dı. Reyhan, MY (Murat Yıldırım) Okulları Eskişehir Kurucusu olarak sorularımızı cevapladı.

SÜLEYMAN REYHAN KİMDİR.?

1970 yılında Karamürsel’de doğdum. Köyümüzde ilkokulu bitirdiğimiz gün rahmetli dedem vefat etti. Dedem bana sürekli “Evladım seni İmam hatipte okutacağım” derdi. Ben ilkokulu bitirdim, dedem vefat etti. O vesile ile de dedemin vasiyeti uygulandı ve 7 yıl boyunca imam-hatip okulunda eğitimimi tamamladım. Uzun yıllar voleybol oynadım. Bando takımında boru çalarak yöneticiliğe geçtim. Köyden geldiğimiz için yurtta da kaldım. Hayatı bir şekilde yurtlarda öğrendik. Daha sonra üniversite hayatımız oldu. İstanbul’da okudum ve İstanbul benim yaşamımın önemli bir parçasıdır. Öğretmen olmak istiyordum ama öğretmen okulları olmadı. Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü kazandım ve Eskişehir’e geldim. Dolayısıyla Eskişehir hayatımız başlamış oldu. Eskişehir’de kitaplarla aktif olarak tanıştım. Kitap okuyordum ama kitaplarla her anlamda harmanlanma, baskı yaparak da mürekkebi yutarak bütünleştim.

EĞİTİM ALANI VE DERSHANECİLİK.

10 yıl aktif olarak dershanecilik yaptık. Kitap stantları açtık. Yurtta yönetim memurluğu yaptım. Yediler Adım Dershanesi kurulmuştu. Dershanenin matbaa bölümü vardı, biz bu bölümde çalışıyorduk. Dershane döneminde kitaplarla aktif olarak tanıştım. Kitap okuyordum ama kitaplarla her anlamda harmanlanma, baskı yaparak bu vesile ile mürekkebi yutarak bütünleştim. Dershanede sınav sorularının okutulması ve birçok görev alanında aktif olarak dershaneye gidip geliyorduk. Dershanede öğrenci işlerinde aktif olarak çalışmaya başladık ve 95/96 da Adım Dershanesi ile dershaneciliğe eğitim sektörüne atılmış olduk. Daha sonra ortak olduk. 2006 yılına kadar dershanecilik sektöründe yer aldık. Daha sonra, Siyasi alanda aktif olarak görevler alamaya başladım. Eğitim serüvenimiz Eskişehir’de böyle başladı. Daha sonra MY Okulları ile tanışmış olduk.

MY OKULLARI VE MURAT BEY.

Murat Yıldırım Çorumlu ama Eskişehirle bağı aktif siyasette bulunduğu için, Üç dönem Çorum milletvekilliği sırasında tanışmış olduk. Kendisi Eskişehir Matematik bölümü mezunu. Eskişehirle de böyle bir bağı var. Bundan 5 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı Özel Sağlık Meslek Liseleri’nin kurulmasına müsaade etti. 90 yılından bu yana Murat Bey de bizim gibi eski bir dershaneci. Daha sonra sağlık kolejleri okullarının açılmasıyla birlikte Murat Bey de çoğalmasını arzu etti. Her ilde de eğitimden anlayan bu işleri yapabilecek kişililerle partnerlik yapmak istedi ve bizimle iletişime geçildi. Biz eğitimciliği bildiğimiz için bize teklif etti, biz de kabul ettik. 5 Yıl önce MY Okulları ile bu şekilde başladık ve ilk mezunlarımızı geçen yıl verdik.

YENİ EĞİTİM KAMPÜSÜ VE İMKANLARI.

Batıkent 10. km’de, 10 bin m2 bir kampüs alanı oluşturduk. Temel lise olarak faaliyette olan Önder Temel Lisesi… O da Eskişehir’in önemli bir markası. Böylece bir işbirliği içerisine de girdik. Murat Yıldırım, Mustafa Köksal ve Süleyman Reyhan olarak. Dersliklerimiz laboratuvarlarımız, kortlarımız, aktif spor yapabilecek alanlarımız ve bu kampüsümüzde, anasınıfı, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi ve fen lisesi olarak 2018 ve 2019’da inşallah faaliyetimize geçeceğiz. Eylülden itibaren de anasınıfı, ilkokul, ortaokul alanlarımızı faaliyete geçireceğiz.

VELİLER NEDEN MY OKULARINI TERCİH ETMELİ?

MY Okullarının önemli bir birikimi var. Biz bunu öğrencilerimize aktaracağız. Bir kere biz eğitimciyiz ve işimizi seviyoruz. Ben aynı zamanda pedagojik eğitim de aldım. Dolayısıyla bu bizim işimiz. Okullarda öğrencilerimizin değerler eğitimine katkıda bulunacağız. Öğrencilere hissettirerek kazandırmaya çalışılması. Değerler eğitiminin iki başlıkta değerlendirmek lazım. Evrensel Değerler ve Milli Değerler… Bu değerler bizim çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Bu değerleri rol model olarak aktarabileceği kişilikler yetiştireceğiz. Seçmeli derslerde bu değerleri vererek velilerimizi özendireceğiz. Teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak bu değerleri öğrencilerimize vereceğiz. Çocuklarımızın ibadet edebilmesi için mescidimiz var. Öğrencilerimizle cuma namazı kılıyoruz. Diyanet’in resmi görevli hocası gelip bize cuma namazı kıldırıyor. Velilerimiz müsterih olsunlar herhangi bir kılık-kıyafet kısıtlaması yok.

Anasınıfı alanında, oyunlarla eğlenerek eğitim verilecek. Velilerimizin isteği “çocuğumuz mutlu olarak öğrensin.” Biz bunu yerine getireceğiz. Sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerimize sorumluluk kazandıracağız. Ortaokul programında; yabancı dile önem vererek, yapılacak olan sınavlara öğrencilerimizi hazırlayacağız. Veliler endişe etmesinler, bizler öğrencileri geleceğe hazırlayacağız.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.