Site Rengi

DOLAR 32,5128
EURO 34,7988
ALTIN 2.427,11
BIST 9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Tambova’dan ‘Hasan Polatkan Havalimanı’ Açıklaması

Tambova’dan ‘Hasan Polatkan Havalimanı’ Açıklaması
26.03.2022
A+
A-

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, son zamanlarda gündemde olan Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tambova açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde, Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanıyla ilgili oluşturulan kamuoyunu çok önemsemekle birlikte; ortaya çıkan bu haklı tepkinin, herhangi bir sonuç vereceğine ve şehrimizin yararına olacak bir girişimde bulunulacağını da öngörmüyorum. Çünkü bu mesajlar, alıcısına ulaşmamakta ve böylesi sorunları çözmeye yetkili isimler; konu Eskişehir’in meseleleri olduğunda, kör ve sağır taklidi yapmaya devam etmektedirler.

Bütün ihtişamıyla ortada gezen ve iktidar olmanın tümayrıcalıklarından yararlanıp, kendilerine taraftar toplama vemuadillerine mesaj gönderme yarışında olan “malum”seçilmişler, bugüne kadar sergiledikleri geleneği bozamadan; havaalanı konusunu da görmezden gelmeyi tercih edeceklerdir. Ne yazık ki! Herkes; kendi, menfi ve ticari işleriyle meşgul olmakta, arada bir Ankara’dan gelen misafirlere ev sahipliği yapmak dışında, Eskişehir diye bir gündemleri bulunmamaktadır.

Birkaç gündür kamuoyunda “Eskişehir sahipsiz” mealinden yapılan açıklamalara bakınca; bunu çok önceden söylemiş ve iki taraftan da tepki almış birisi olarak (ki, bu tepkiler beni asla yıldıramaz) şunu ifade etmeliyim ki; bu şehri, yanlış tercihlerle, bizler sahipsiz bıraktık. Milletin teveccühüyle değil de kendilerini o listelere yazanların inisiyatifiyle seçilmiş olan bu kişiler, doğal olarak; yukarılara bağlılık göstermekte ve milletin sorunlarını da mümkün olduğunca kendilerinden uzak tutmaya çalışmaktalar.

Bu saatten sonra da bu anlayışın değişeceğini düşünmek, fazlaca iyi niyetli bir yaklaşım olacaktır. Bugüne kadar, kentin herhangi bir sorunu veya hizmet adına bir araya gelerek, tek bir adım dahi atılmamış; aksine, iç çekişmeler ve ihtirasları yüzünden, bazı sorunların da bizzat odak noktası haline gelmişlerdir. Bu hazin tabloya bakınca; havaalanı değil, karayollarımız dahi kapatılsa, kendilerini herkesten ve hatta bu şehirden bile büyük görenler, mevzuya müdahil olmayacaktır. Doğup büyüdüğüm bu şehrin; böylesine heba ediliyor olmasının üzüntüsünü de kamuoyuyla paylaşmayı bir borç bilirim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.