Site Rengi

DOLAR 32,4812
EURO 34,8781
ALTIN 2.441,46
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

TÜMSİAD Başkanı Engiz: ‘KDV İndirimi 2019 Yılı Boyunca Devam Etmeli’

15.08.2019
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak KDV ve ÖTV indirimlerinin 3 ay daha uzatıldığının müjdesini verdi. TÜMSİAD Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz ise 'alınan kararların ekonomiye dinamizim katacağını' söyledi. 2019 yılının 'enflasyonla topyekün mücadele yılı' olacağını vurgulayan Engiz: “2018 yılında Türkiye, ekonomik alanda yaşanan sıkıntıları aşma adına çok önemli kararlar aldı ve bu kararları istikrarlı bir şekilde sürdürdü. 2019‘da Türkiye ekonomisi adına altı çizilecek unsurlar enflasyonla mücadele, tasarruf, istihdam , ihracat ve daha çok üretim olacaktır” diye konuştu.

Albayrak 2018’in son saatlerinde “Enflasyonla Topyekun Mücadele” konusunda önemli açıklamalar yaptı. Bakan Albayrak ÖTV ve KDV ‘nin 3 ay daha uzatıldığını belirtti. Engiz alınan kararın önemli olduğunu vurguladı. Engiz, enflasyonla mücadeleye 2500 firma katıldı ve 3 ay daha uzatılması kararlaştırıldı ve yıl sonuna kadar uzatılması daha da büyük destek sağlayacaktır dedi.

'Enflasyonla mücâdele, millî bir mücâdeledir'
2019 yılında iş dünyasının büyük umutlar beslediğini altına çizen Engiz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye ekonomisi siyasetteki dirayetli duruşu ve ekonomideki sağlam alt yapısıyla zorlukları aşmasını bildi. 2019 yılında daha çok çalışmalı ve milli üretime destek daha da artmalı. Biz TÜMSİAD olarak başından beri enflasyonla topyekun mücadelede, verdiğimiz desteği her zaman vereceğiz. Bu mücadele milli bir mücadeledir ve mutlak kazanılacaktır."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.