Site Rengi

DOLAR 32,3793
EURO 34,7276
ALTIN 2.432,28
BIST 10.024,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

TÜMSİAD Eskişehir Şubesi’nden, Ankara Fildişi Sahilleri Büyükelçiliği’ne İâde-i Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, TÜMSİAD Düzce Şube Başkanı Ömer Gürler ile Ankara Fildişi Sahilleri Büyükelçiliği Baş Katibi Memel Fote Diwa'yı ziyaret etti.

Ankara Fildişi Sahilleri Büyükelçiliği Baş Katip Memel Fote Diwa, Fildişi Sahili'nin gelişmesi sürecinde sağlıklı bir iş ortamının oluşturulması ve çekici bir yatırım sisteminin oluşturulması ile istikrarlı bir ekonomi yönetiminin önemli bir rol oynadığını belirtti. Türkiye ile Fildişi Sahilleri ekonomi ilişkilerinin 2017 yılında güçlü bir şekilde devam ettiğini, ikili ticaret hacminin artarak 428 milyon dolara yükseldiğini ve ikili ticaretimizde Türkiye'nin çok çeşitli mallar satmasına karşılık Fildişi Sahili'nin Türkiye'ye ihracatının büyük bir kısmını kakaounun oluşturduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin artarak devam edeceğini umduğunu sözlerine ekledi.

Engiz, Eskişehirdeki ihracatçılarımızın Afrika'nın parlayan yıldızlarından biri olan Fildişi Sahili ile ticari münasebetlerimizi oldukça önemsediğimizi belirtti. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Afrika'nın en hızlı büyüyen ülkelerinden birisi olan Fildişi Sahili'nin Türkiye'nin yüksek büyüme kaydeden ülkelerden birisi olması sebebiyle iki ülke arasındaki ticaret rakamlarının çok daha yukarılara çıkması gerektiğini ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2016 yılında Fildişi Sahili'ne gerçekleştirdiği ziyarette ifade ettiği gibi ikili ticaret hacmimizin 1 milyar dolara yükselmesi gerektiğini belirtti.

Engiz, düzenlemiş oldukları "Eskişehir-Afrika Ülkeleri Turizm, Eğitim ve Sanayi İş Konseyi'nin" önemli bir organizasyon olduğuna işaret etti. Abican'ın bölgenin en önemli limanına sahip olması ve THY'nin Fildişi Sahili'ne direkt uçuşlarının artması ile birlikte Eskişehir ve Fildişi Sahili arasındaki ticaret hacminin çok daha yukarılara tırmanacağına inandığını söyledi. Türk iş insanları için çok önemli bir pazar olduğunu sözlerine ekledi.

Engiz, Fildişi Sahilileri'ndeki iş adamlarını ve derneklerini Eskişehire davet ettiklerini ifâde ederek şu sözlerine yer verdi: "Eskişehir'i Afrika'nın en büyük ekonomik partneri yapmak için çalışmalara devam ediyoruz ve Eskişehir Sanayi Odası ile 2023 vizyonunda daha da ileri seviyede ihracat yapacağız"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.