Site Rengi

DOLAR 32,5011
EURO 34,9092
ALTIN 2.440,76
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

TÜRK DÜNYASI GENÇLİK DİJİTAL MEDYA AKADEMİSİ KAPANIŞ TÖRENİ YAPILDI

TÜRK DÜNYASI GENÇLİK DİJİTAL MEDYA AKADEMİSİ  KAPANIŞ TÖRENİ YAPILDI
29.09.2023
A+
A-

Türk Dünyası Vakfı tarafından gerçekleştirilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Gelecek Gençlerin, Kültür Endüstrileri Destek Programı kapsamında Türk Dünyası Vakfı tarafından eğitim ve kültür projesi olarak hazırlanan Türk Dünyası Gençlik Dijital Medya Akademisi’nin Kapanış Etkinliği ve Sertifika Töreni, bugün saat 17.00’de Eskişehir Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Millet Kıraathanesi’nde yapıldı.

Türk Dünyası gençleri öncelikli olmak üzere genç girişimcilerin ve sanatçıların bilgi ve tecrübelerinin arttırılmasına ve dijital dünyada her geçen gün yerini almakta olan Kültür Endüstrileri unsurlarını yakalamalarına imkân sağlayan Türk Dünyası Gençlik Dijital Medya Akademisi’nin  Kapanış Toplantısı ve Sertifika Töreni Türk Dünyası Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nâbi Avcı ev sahipliğinde Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Eskişehir İl Milli Eğitim Sinan Aydın, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünden Proje Müdürü Emire Cete, Anadolu, Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitelerinden akademisyen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Kapanış programında Türk Dünyası Vakfı Proje Koordinatörü Mustafa Çelik, Proje Danışmanları Prof. Dr. Murat Ataizi ve Dr. Ali Atalay  proje ve süreç hakkında bilgi verdiler. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nden Proje Müdürü Emire Cete, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr.  Nâbi Avcı ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy da teşekkür konuşmaları  yaptı.

Türk Dünyası’nın farklı ülkelerinden Eskişehir’e yükseköğrenim için gelen gençlerin ortak bir projede bir araya gelmesi, birlikte çalışma kültürünün desteklenmesi ve dünyada her geçen gün yerini almakta olan dijital medya ile kültür endüstrileri unsurlarını yakalamaları amacıyla ”Türk Dünyası Kültür ve Sanat Portalı” ile Türk Dünyası kültürüne katkı sunulması gayesiyle proje toplam 10 ay; 10 eğitim ve 12 uygulama atölyesi şeklinde gerçekleştirilmiştir. Türk Dünyası Vakfı tarafından oluşturulan bilgisayar atölyesinde gençler; NFT, Dijital Kodlama, Kültür Endüstrilerinin Dijital Dönüşümü, Kültür ve Dijitalleşme, Yeni Medya ve Kültür Algısı, Blokchein Teknolojileri, Dijital Ekonomi, Yapay Zekâ gibi konularda alanında uzman akademisyenlerden eğitim alarak, uygulama imkânı buldular. 10 aylık proje süresinde edinilen bilgi ve birikimi ile Türk Dünyası ortak kültür portalına veri girişi sağladılar.

Projede eğitim alan öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından kokteyl alanına geçildi ve program sona erdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.