Site Rengi

DOLAR 32,2687
EURO 34,6617
ALTIN 2.397,48
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Açık
Eskişehir
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 19°C
Cum 12°C

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Kütahya il Çalıştayı düzenlendi

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Kütahya il Çalıştayı düzenlendi
14.12.2023
A+
A-

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Kütahya il Çalıştayı Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Çalıştaya İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Müftüsü İrfan Açık, DPÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Faruk Söylev, DPÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Ateş, DPÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kasım Kocaman, DPÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Rabia Yıldırım, DPÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Müftüleri, Okul Müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, okul aile birliği temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen çalıştayda, imam hatip okullarında, “Okul Kültürü Oluşturma ve Okul Tanıtım Faaliyetleri Uygulama Kılavuzu” çerçevesinde imam hatip okulları tanıtım süreçleri ve görünürlük çalışmalarının istişare edilmesi, imam hatip meslek dersleri öğretimine ilişkin beklentiler, sorun alanları ve geliştirilmesi gereken hususların değerlendirilmesi, imam hatip okullarında bir üst öğrenime hazırlık çalışmaları çerçevesinde yapılacak faaliyetlerin istişare edilmesi, okullar arası farklılıkların azaltılması ve okullara erişim çerçevesinde imam hatip okullarında örnek ve özgün uygulamaların yaygınlaştırılması, imam hatip okulları program çeşitliliği kapsamındaki uygulamaların istişare edilmesi, imam hatip okullarının akademik, sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve sosyal sorumluluk çalışmalarının değerlendirilmesi, Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Din, Ahlak ve Değer Alanı seçmeli derslerinden, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ile din, ahlak ve değer alanı seçmeli derslerinin öğretimine ilişkin beklentiler, sorun alanları ve geliştirilmesi gereken hususların istişare edilmesi, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında din, ahlak ve değer alanında sosyal, kültürel ve toplumsal sorumluluk çalışmaları değerlendirildi.

Çalıştay öğleye kadar iki, öğleden sonra da bir oturum olmak üzere üç oturumda gerçekleştirildi. Oturumlarda kayıt altına alınan görüşler bir araya getirilip düzenlendi ve sonuç raporu hazırlandı.

Program bitiminde tüm katılımcılara katılım belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit tarafından verildi.

“Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı”

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, imam hatip okullarında yürütülen akademik, sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve sosyal sorumluluk çalışmaları, okul kültürü ve tanıtım faaliyetleri, bir üst öğrenime hazırlık çalışmaları, okullar arası farklılıkların azaltılması ve okullara erişim kapsamında örnek ve özgün uygulamaların yaygınlaştırılması, İHL meslek dersleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, din, ahlak ve değer alanı seçmeli derslerinin öğretimine ilişkin beklentiler, sorun alanları ve geliştirilmesi gereken hususların istişare edilmesi amacıyla düzenleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.