Site Rengi

DOLAR 32,3415
EURO 34,7857
ALTIN 2.390,02
BIST 10.250,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 21°C

Türkiye’nin Ayçiçeği Eskişehir’den

15.08.2019
A+
A-

Ayçiçeğinin meyvesi olarak bilinen ve Eylül ayında hasadı yapılacak olan ayçekirdeği tohumlarının ekimi bugün gerçekleştirildi. Türkiye'nin birçok iline gönderilen ayçekirdek tohumları, ayçiçek yağlarının üretiminde kullanılıyor.

Alpu'nun Osmaniye ve Söğütçük Mahalleleri'nde 6 bin 800 dekarlık alana ayçekirdek tohumu eken Yasin Yurduseven, bu tohumların mayıs haziran aylarında ektiklerini, haziran ayında ise hasadını gerçekleştirdiklerini söyledi. Eskişehir'in ayçiçeği yetiştiriciliğinde önemli bir rol oynadığını belirten Yurduseven, "Ayçekirdek üretimimiz Eskişehir'de gerçekleştiriliyor ve  Alpu, Afyon, Emirdağı, Sivrihisar ve İzmir gibi illere gönderiliyor. Türkiye'nin ayçiçek yağının üretiminde kullanılan bu tohumların büyük bir kısmı Eskişehirli tarımcılar tarafından yetiştiriliyor. Ayçekirdeğin yanı sıra, mısır tohumu da yetiştiriyoruz. Ülkenin birçok iline şehrimizden yolluyoruz. Bu bizim ilimiz ve çiftçimiz için büyük artı" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.