Site Rengi

DOLAR 32,5330
EURO 34,8194
ALTIN 2.434,89
BIST 9.726,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Türkiye’nin En İyisi Eskişehir

Türkiye’nin En İyisi Eskişehir
01.10.2021
A+
A-

T.C. Sağlık Bakanlığının İnme için erken tanı ve müdahale projesinin pilot illerinden biri olan Eskişehir’de, 2 sağlık kurumu Türkiye’ye örnek olmanın gururunu yaşıyor. Eskişehir İl Ambulans Servisi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma hastanesi inme tanısı ile yatan hastaların tekrar sekelsiz olarak hayatlarına devam etmesi için çalışıyorlar.

İnme; beyinde her hangi bir kanama yada pıhtı tıkanması ile oluşan felç durumu olarak bilinir. Erken tanı ve müdahale ile felç atağı sonrası kişinin hayatına kendi devam etmesi sağlanabilmektedir. Bu süreçte erken tanı ve müdahale ambulans ekipleri ile başlarken, ambulans ekiplerinin daha hastaya ulaşır ulaşmaz işlem yapılacak merkeze hasta hakkında bilgi aktarması ile hasta inme merkezinde zaman kaybetmeden acil tıbbi müdahale yapılarak felcin etkisi minimal düzeyde atlatmaktadır. Bu sebeple Eskişehir İl Ambulans Servisininde aralarında bulunduğu birkaç örnek ilde başlatılan proje hastaların tamamına yakınının sağlıklı taburculukları ile sonuçlanarak başarı ile devam etmekte.

ESOGÜ İnme Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Atilla Özcan ÖZDEMİR; felç geçiren hastaların erken ulaştırılması ile hem hayatlarına başkalarının desteği olmadan devam edebildiklerini hemde yüksek sağlık maliyetlerinin azaltığını belirtti. Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem PALA; İnme’ye etkin müdahalede Türkiye’nin en iyi ili olan Eskişehir’de Acil Sağlık Hizmetleri personellerinin hizmetine sunulan “İnme Mobil Uygulaması’nda da pilot ve örnek ili olmanın gururunu yaşıyoruz, bu süreçte gerek acil sağlık hizmetleri personelimizin özverisi gerekse sayın hocamız Prof. Dr. Atilla Özcan ÖZDEMİR’in büyük katkısına ayrıca teşekkür ediyorum dedi.
2019 yılından beri uygulanan projede her yıl yaklaşık olarak 2000 kişi inme tanısı ile 112 Acil Yardım hattına başvuru yapmakta ve bu başvuruların tamamı 60 dakikadan daha az bir sürede inme merkezine ulaştırılmakta. Bu süre kişinin inme sonrası hayatına kaldığı yerden devam etmesi için yeterli olarak görülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.