Site Rengi

DOLAR 32,3970
EURO 34,7929
ALTIN 2.434,65
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Uluçay, 109 Vizyon Projesini açıkladı

Uluçay, 109 Vizyon Projesini açıkladı
16.02.2024
A+
A-

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesi ‘109 Vizyon Proje’ açıkladı. Projeler arasında en dikkat çekicileri ise belediye ve TOKİ aracılığı ile dar gelirleri aileleri yapılacak konut ve yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığı yeni Organize Sanayi Bölgesi projeleri oldu.

Başkan Uluçay, gerçekleştirdiği basın toplantısı ile projelerini açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile milletvekillerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Uluçay, 109 Vizyon Projesini detaylarıyla anlattı. Uluçay yönetime gelir gelmez ilk işlerinin kentsel dönüşüm ile birlikte sosyal konut ve istihdamı arttıracak projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi. Uluçay,

Kentsel yenilme bölgesinde, kentsel dönüşüm ofisi açacağız. Kentsel yenileme projesi ile şehrin dokusunu güçlendiren dirençli bir şehir oluşturacağız. Riskli yapıları dönüştürerek gelecekteki potansiyel afetler karşı şehrimizi güvenli hale getireceğiz. TOKİ ve belediyemizin iş birliği ile evi olmayan dar gelirli vatandaşlarımızın sadece maliyetini karşılayarak uygun taksit imkanları ile ev sahibi olmalarını sağlayacağız” dedi.

“10 bine yakın yeni istihdam planlıyoruz”

Yönetimde istihdam arttırıcı projelere de yer verdiklerini dile getiren Uluçay yeni OSB müjdesi verdi. Uluçay açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yapılacak olan Sağlık Endüstri Bölgesi sektörel olarak ülkemizin ilk ve tek sağlık turizm bölgesi olacak ve şehrimizi sağlık turizmi alanında marka haline getirecek. Şehrimize yerli ve yabancı hasta ile yatırımcıları çekecek. Yeni bir kongre ve fuar alanı inşa edeceğiz. Afyonkarahisar’da 100. yıla yakışır 100. Yıl Organize Sanayi Bölgesi otomotivden, makine imalatına, plastikten, tekstile kadar geniş bir yelpazede yer alacak, çevreci enerji kaynakları ve modern altyapısıyla şehrimize yenilikçi bir ekonomik vizyon katacak. Projemizle ekonomik büyümeye ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Projemizi 6 bin 800 dekar alanda yapmayı planlıyoruz. Bunun yanında 2. Küçük Sanayi Sitemizin devamı niteliğinde 440 adet kendi elektriğini güneş panelleri sayesinde üretebilen dükkan yapmayı düşünüyoruz. Bu ve devamı niteliğindeki projeler ile kentte 10 bine yakın yeni istihdam planlıyoruz” diye konuştu.

Uluçay ayrıca ekonominin yanı sıra sosyal ve iktisadi alanda da bir dizi yeni projesini açıklayarak bunların gerçekleşmesi için 31 Mart yerel seçimlerini işaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.