Site Rengi

DOLAR 32,5670
EURO 34,7178
ALTIN 2.411,47
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 28°C
Az Bulutlu
Eskişehir
28°C
Az Bulutlu
Sal 31°C
Çar 27°C
Per 22°C
Cum 26°C

Vali Ayyıldız, Roman Vatandaşlarla İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Vali Ayyıldız, Roman Vatandaşlarla İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi
08.04.2022
A+
A-

Vali Erol Ayyıldız, Cumhurbaşkanlığımızın 8 Nisan 2021 tarihli Genelgesiyle 8 Nisan gününün “Romanlar Günü” olarak ilan edilişinin yıl dönümü münasebetiyle, Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.


Tunalı Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen iftar yemeği programına Vali Erol Ayyıldız’ın yanı sıra Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü,Utku Çakırözer, Metin Nurullah Sazak,Arslan Kabukcuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal,Vali Yardımcısı Akın Ağca,Tepebaşı Kaymakamı Ahmet Önal İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda roman vatandaş katıldı.


İlahi dinletisi ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında,  içinde bulunduğumuz Ramazan ayının manevi atmosferinde roman vatandaşlarımızla bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Ayyıldız; “Cumhurbaşkanlığımızın 8 Nisan 2021 tarihli Genelgesiyle bugünü “Romanlar Günü” ilan edişinin yıl dönümü münasebetiyle toplandığımız gönül soframızda Romanlar Günü’nüzü en içten duygularla kutluyor; insanlık için iyiliğe, güzelliğe, hayra ve barışa dair ürettiğimiz değerlerle gönüllere girmek ümidiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.


Romanların kültürleri ve yaşam tarzlarıyla toplumumuza renk kattığını ifade eden Vali Ayyıldız; “Romanlar tarih boyunca halkımızın ayrılmaz bir parçası olmuştur. Çeşitli meslek dallarında ülkemize hizmet eden ve özellikle sanat alanında başarılı çalışmalar ortaya koyan Romanlar, zengin kültürleriyle toplumumuza olumlu katkılar sağlamaktadırlar. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şeklinde köklü bir yönetim anlayışında olan devletimiz, Roman vatandaşlarımızın hem kısa ve hem de uzun vadede sosyoekonomik durumlarının iyileştirilmesinde eğitim, sağlık, istihdam, barınma, sosyal hizmetler ve sosyal yardım alanlarına ilişkin amaç, hedef ve eylemler belirlemiştir.” dedi.

Vali Ayyıldız konuşmasına şu şekilde devam etti; “Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü” diyen, sonsuz Allah sevgisiyle bütün insanları dil, din, ırk ayrımı gözetmeden seven ve bu sevgiyle sınırsız hoşgörü sahibi Yunus Emre gibi erenlerimizin yetiştiği bu topraklarda insan ve canlı olan tüm varlığımızın haklarını oluşturan değerlerin tüm dünyaya örnek olacak şekilde vücut bulmasını sağlamak birinci önceliğimizdir.

8 Nisan Romanlar Günü’nün; Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız verilmesine yönelik farkındalığın artmasına, her türlü ayrımcılık zeminin ortadan kaldırıldığı toplumumuzun karşılıklı uyumunun ve kardeşlik hukukunun pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmanın ardından yemek duası yapıldı ve akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.