Site Rengi

DOLAR 32,4302
EURO 34,7481
ALTIN 2.430,59
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

Valilik öğrencileri olumsuz etkileyecek unsurlara karşı çalışma yaptı

Valilik öğrencileri olumsuz etkileyecek unsurlara karşı çalışma yaptı
12.01.2024
A+
A-

Eskişehir Valiliği talimatıyla öğrenim gören öğrencilerin olumsuz etkileyebilecek unsurlarla ilgili kolluk kuvvetlerince farklı konularda çalışmalar yapıldı.

Eskişehir Valiliği’nce çocukların huzur ve güven ortamında eğitimlerine devam etmeleri, bağımlılık yapan maddelerin zararlarından korunabilmeleri, bölücü-yıkıcı örgütlerin okullar etrafında öğrencileri etkileyecek zararlı girişimlerde bulunmalarının önüne geçmek maksadıyla il genelinde 2023 yılı 1 Kasım ve 31 Aralık tarihleri arasında kolluk güçleri ve zabıta ekiplerince denetim yapıldı. Denetimlerde; tespit edilen yabancı ya da ilgisiz 106 şahıs okul çevrelerinden uzaklaştırılıp haklarında işlem yapılırken, 2 sahsa yasaklama kararına aykırı olarak okul çevresinde delici-kesici alet taşıdıkları için idari para cezası uygulandı. Yine çalışmalarda okul çevrelerinde bulunan 7 işletmeye, yasalara aykırı olarak tütün, tütün mamulü ve alkol satışı yaptığı için, yasaklama kararına muhalif olarak işletmesinde okul saatlerinde okulda olması gereken öğrenciyi içeri alan 1 internet kafe, bilgisayar tabanlı oyun salonuna idari para cezası kesildi. Okul çevrelerinde yapılan trafik denetimlerinde ise trafik kurallarına uymayan 121 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Okul çevrelerinde bulunan ve öğrenciler için tehlike arz eden 37 metruk bina ile ilgili güvenlik tedbiri alınırken, 47 metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi. Bin 245 öğrenciye bağımlılıkla mücadele kapsamında, 296 öğrenciye kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri ve siber güvenlik konusunda eğitim seminer ekiplerce verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.