Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Az Bulutlu
Eskişehir
15°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 21°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Veterinerler Birliği’nden Odunpazarı’na ‘Mobbing’ Tepkisi

15.08.2019
A+
A-

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Eskişehir- Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, Odunpazarı Belediyesi’nde görev yapan 3 meslektaşının baskıya uğradığını iddia etti.

Kızılinler, “Belediyeye ait hayvan barındırma evinin fiziksel koşulları ve ruhsatı uygun olmamasına rağmen büyük bir özveriyle çalışan meslektaşlarımıza belediye yönetimi tarafından sistematik olarak mobing uygulanmaktadır. Odunpazarı Barınağı ile ilgili idari ve yapısal eksiklikleri ve çözüm önerilerini biri yaklaşık 4 yıl olmak üzere iki kez belediye başkanı düzeyinde ifade etmiş, konu ile ilgili Türkiye Veteriner Hekimler Derneği ile birlikte rapor hazırlayıp Odunpazarı Belediyesi’ne sunmuş olmamıza rağmen olumlu gelişme olmamıştır” dedi. 

HAYVAN BARINDIRMA EVİNİN RUHSATI YOK

Odunpazarı Belediyesinde görev yapan 3 meslektaşımız, eşi benzeri görülmemiş baskılar altında çalışmaya zorlanmaktadırlar.

Odunpazarı Belediyesine ait hayvan barındırma evinin fiziksel koşulları ve ruhsatı uygun olmamasına rağmen, büyük bir özveriyle çalışan meslektaşlarımıza, belediye yönetimi tarafından sistematik olarak mobing uygulanmaktadır.

Siz değerli basın mensuplarıyla şehrimizde meslektaşlarımıza yapılan bu haksız uygulamanın detaylarını paylaşmak için bir araya geldik. Bugün burada toplanmamıza neden olan olumsuz tabloyu kısaca özetleyecek olursak,

1- Odunpazarı hayvan barındırma evinin yasal olarak ameliyat yapma izni yoktur, çünkü hayvan barınağı ruhsatı almamıştır. Mevcut ruhsatıyla sadece hayvanların barındırılmasını üstlenebilir.
             
2- Söz konusu barındırma evinde, hijyenik ve tam donanımlı bir ameliyathane yoktur. Meslektaşlarımız  uygun olmayan koşullarda çalıştırılmaktadır. Bu durum hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığı açısından risk teşkil etmektedir.
             
3- Tüm Türkiye de eşi benzeri olmayan bir uygulamaya imza atan Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı ilçesi hariç, Eskişehir ilinin tamamının (11 ilçe dahil) sokak hayvanı sorumluluğunu üzerine almıştır. Tüm büyükşehirlerde bu görevi Büyükşehir Belediyeleri yaparken, Odunpazarı Belediyesi, teknik imkanları kendi ilçesi için bile yetersiz geldiği halde bu görevi üstlenmiştir. Ancak bu görevi yerine getirecek ne donanımı, ne araç gereci, ne de personeli mevcut değildir.
             
4- Tüm bu olumsuz koşullar altında, büyük özveriyle çalışarak 2018 yılında 1700 kısırlaştırma ve sayısız tedavi gerçekleştiren VETERİNER HEKİM arkadaşlarımız teşekkürü ve takdiri hak ettikleri halde, insanlık dışı bir baskı ile karşı karşıya bırakılmıştır. 3 hekim arkadaşımızın amiri olarak, “BARINAK SORUMLUSU” sıfatıyla astsubaylıktan ayrılma bir memur görevlendirilmiştir. Hekimliğe dair söyleyecek hiç bir sözü olmayan, hekimliğe dair en ufak bir bilgisi olmayan insanlar tarafından 3 meslektaşımıza emirler verilmekte, doğru-yanlış iş tanımları oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kanunlara uygun olmayan emirlere itiraz eden hekim arkadaşlarımız, cezalarla tehdit edilmekte ve “AĞIR MOBİNG” uygulamalarına maruz bırakılmaktadırlar.

EBVHO olarak Odunpazarı Barınağı ile ilgili idari ve yapısal eksiklikleri ve çözüm önerilerini biri yaklaşık 4 yıl olmak üzere iki kez belediye başkanı düzeyinde ifade etmiş , konu ile ilgili Türkiye Belediye Veteriner Hekimler Derneği ile birlikte rapor hazırlayıp Odunpazarı Belediyesine sunmuş olmamıza rağmen herhangi bir olumlu gelişme olmamıştır.
 
Hatta Bursa, İzmir ve Yalova illerinin Belediyelerinde görev yapan dernek yönetimindeki meslektaşlarımız, sorunları bizzat Sayın Başkana anlatarak, sorunun çözümüyle alakalı, gönüllü olarak yardımcı olma arzusunda olduklarını  ifade etmişlerdir.

Meslek örgütleri olarak tüm bu iyi niyet çabalarımız, karşılıksız bırakılmış, meslektaşlarımıza uygulanan baskının dozu her geçen gün artmıştır.
      
Bu baskının en somut örneği ise, meslektaşlarımıza aynı gün içerisinde tebliğ edilen 7 adet idari cezadır.
“Hayatın olağan akışına uygun olmayan" tarzda üst üste açılan soruşturmalarla, “yapılan savunmaları dikkate almadan” peşin hükümle” verilen cezaların tek amacı, meslektaşlarımızı yıldırmak ve istifaya zorlamaktır.
         
Ancak şu bilinmelidir ki, EBVHO olarak meslektaşlarımızın yanındayız ve hukuksal zeminde haklarını aramaları için sonuna kadar desteğimizi sürdüreceğiz. 
         
22.000 üyesi bulunan TÜRK VETERİNER HEKİMLER BİRLİĞİ’nin Eskişehir yasal temsilcisi olan EBVHO olarak ve Türkiye genelinde yaklaşık 1500 Belediye Veteriner Hekimini temsil eden BVHD ile birlikte sorunu ulusal boyutta duyurarak, meslektaşlarımızın hakkını aramak adına gerektiği takdirde, Odunpazarı Belediyesinin bu haksız uygulamalarına ve baskılarına karşı, geniş katılımlı protesto eylemleri yapacağımızı buradan duyurmak istiyoruz.

Yerel seçimlerin hızla yaklaştığı bu günlerde, “HAK, HUKUK, ADALET” kavramlarını dilinden düşürmeyen kent yöneticilerinin samimiyetlerini, meslektaşlarımıza karşı yapılan baskıcı, insanlık onuruna yakışmayan, insan hakları ile bağdaşmayan uygulamalarının izahını siz değerli kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.