Site Rengi

DOLAR 32,5788
EURO 35,0430
ALTIN 2.459,26
BIST 9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi’nden ‘Mehmet Akif Ersoy’ Sempozyumu

Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi’nden ‘Mehmet Akif Ersoy’ Sempozyumu
14.03.2021
A+
A-

Eserleriyle, milli mücadele ruhuyla, evrensel görüşleri ve günümüz de bile geleceğe ışık tutan fikirleriyle devleşen, milletimizin tarihine gönüllerine taht kurmuş derin izler bırakmış bir dava adamı olan Mehmet Akif’i anmak ve millî kimliğimizin, kişiliğimizin, birliğimizin, özgürlüğümüzün simgesi olan Akif’in en kıymetli eseri İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 100. yılında ayrı bir değer atfetmek amacıyla Eskişehir Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesinin hazırladığı “İstiklâl Savaşı’ndan İstiklâl Marşı’na Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Sempozyum Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Haşim Şahin, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muharrem Dayanç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fahri Yetim, Öğretim Görevlisi ve Yazar Mustafa Özçelik, Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Saadettin Yıldız, Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Topal gibi 20’ye yakın akademisyenin katıldığı açılış paneliyle başladı. Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi, Eskişehir Anadolu Lisesi, Eti Sosyal Bilimler Lisesi,Uluslar arası Cevat Ülger Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bakü Türk Anadolu Lisesi, Özel Yeniyol Okulları, Özel Çağdaş Anadolu ve Fen Lisesi ve SEV Muzaffer Demir Anadolu Lisesinin katıldığı ve beş oturumda 20 öğrencinin bildirilerini sunduğu bir bilgi şöleni gerçekleştirildi. Oturumların yöneticiliklerini Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Dr. Ferdi Bozkurt, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Adnan Uzun, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Volkan Marttin, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Eylem Saltık, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Emine Gümüşsoy yaptı. Kâlen, kalemen, ruhen, bedenen Milli Mücadele Dönemi’nde önemli rol almış; hayatı, yaşayışı, fikirleri, seciyesi ve duruşuyla örnek bir insan olan Mehmet Akif’in eserlerinde ‘Asım’ın nesli’ dediği ortaöğretim öğrencileri düzenlenen sempozyumda ‘Asım’ın Nesli’nin ne demek olduğunu anlattılar, İstiklâl Harbi’nden İstiklâl  Marşı’na Mehmet Akif Ersoy’un seyrini layıkıyla aktardılar.

Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen ve Eskişehir ortaöğretim öğrencilerinin Çevrimiçi olarak katıldığı ilk defa düzenlenen sempozyum ilgi ile karşılandı.

500FF38D 9A13 4963 B6CD CA1E8F16ED84

20B7A054 1E84 4F0A AD9D 4DE097099931

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.