Site Rengi

DOLAR 32,5614
EURO 34,9619
ALTIN 2.445,78
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

CHP Seyitgazi Teşkilatı’ndan Seçmen Listelerine İtiraz

15.08.2019
A+
A-

CHP Seyitgazi İlçe Başkanı Hüseyin Çoban bir basın açıklaması ile, CHP Seçmen listelerine itiraz etti. Özellikle Kırka, Örencik, Taşlık, Üçsaray, Gemiç mahalleleri için konuşan Çoban, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

”Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen askı listelerine yapılan itirazlar 17 Ocak tarihinde sona ermişti. Ancak Seyitgazi ilçesinde kaydı dondurulan bazı seçmen kayıtları bizleri şaşkınlığa uğrattı. Tarafımızca yapılan araştırmalarda Kırka, Örencik, Taşlık, Üçsaray ve Gemiç mahallelerinde kaydı dondurulan seçmenleri incelediğimizde kayıtların neden dondurulduğuna ilişkin somut bilgilere ulaşılamadı. 

Buna göre ağırlığı Kırka olmak üzere toplamda 103 seçmen kaydının hangi gerekçeyle dondurulduğunu belli değildir. 18 Ocak tarihinde Kırka’da Polis ekibi tarafından yapılan tahkikatta Kırka’da yaşadıkları tespit edildiği halde 57 seçmenin kaydı dondurulmuştur. Oysa bu seçmenler daha önceki seçimlerde de Seyitgazi’de oy vermiş ve Kırka’da ikamet etmektedirler. 

Kaydı dondurulan 103 kişi ise isimlerine kayıtlı faturalar ile İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçeleri vermeleri rağmen itirazları incelenmeksizin reddedilmiştir. 

Bu durumu anlamamız mümkün değildir. Seyitgazi’de yaşadığı, daha önceki seçimlerde Seyitgazi’de oy kullandıkları, isimlerine kayıtlı faturalarla itiraz ettikleri ve hatta polis tahkikatında belirtilen ikametlerde yaşadıkları tespit edildiği halde hangi gerekçe ile bu 103 seçmenin kaydının dondurulduğunu merak ediyoruz.

Bunun dışında yaklaşık 50 seçmen de Seyitgazi’de yaşamadıkları halde Seyitgazi seçmeni olarak kabul edilmiştir. Bu isimlere yaptığımız itirazlar ise İlçe Seçim Kurulu tarafından incelemeye açık olmak üzere reddedildi. Bu 50 seçmen Seyitgazi’de yaşamadığı, daha önceki seçimlerde Seyitgazi’de oy kullanmadığı halde Seyitgazi’de oy kullanma hakkına sahip oldu. 

Kaydı dondurulan seçmenlerin seçme hakkının elde edilmesi için hukuki zeminde itirazların sürdüğünü kamuoyuna bildiririz. Seyitgazi’de ikamet ettikleri ve daha önceki seçimlerde yine Seyitgazi’de oy kullanmış 103 seçmenin ise kayıtlarının hangi gerekçe ile dondurulduğunun açıklanması hem kamu vicdanı hem de demokrasi ilkeleri gereği şarttır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.