Site Rengi

DOLAR 32,5837
EURO 34,7934
ALTIN 2.507,59
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Destici: ‘Hazineden Verilecek 481 Milyon Lirayı Esnafımıza Vermeyi Gündeminize Aldınız mı?’

Destici: ‘Hazineden Verilecek 481 Milyon Lirayı Esnafımıza Vermeyi Gündeminize Aldınız mı?’
19.12.2020
A+
A-

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, mecliste söz alarak partilerin hazineden aldıkları yardımı esnafa verilmesini ve asgari ücret ile ilgili teklifini ifade etti.
Destici konuşmasında mecliste grubu bulunan partilere seslenerek; hazineden partilere verilecek 481 milyon lirayı esnafa altışar bin lira şeklinde dağıtma teklifini yineledi.
Asgari ücret ile ilgili de: “Asgari ücret, mutlaka gelir dağılımının adaletine uygun olmalı.” diyen Destici, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Geçtiğimiz konuşmamda söylemiştim. Şimdi genel başkanlar, grup başkanları buradayken yine söyleyeyim. Ne oldu? Önümüzdeki yıl siyasi partilere hazineden verilecek 481 milyon lirayı yaşama savaşı veren esnafımıza vermeyi gündeminize aldınız mı, almadınız mı? Yoksa, “Gardaş bu can mı ki verelim?” diyenlerden mi olacaksınız? Öyle diyorsanız, canınız sağ olsun diyorum. Eğer bunu verirseniz 130 bin esnafımıza tam tamına altışar bin lira verebilirsiniz, 3 bin liralık kira yardımının üzerine. Bir husus da asgarî ücretle ilgili, daha önce de ifade ettim: “Asgari ücret, mutlaka gelir dağılımının adaletine uygun olmalı. Bütçede % 22,88’lik bir artış var. En az bu artış oranında yani minimum 2.855 lira rakamının üzerinde olmalıdır. ”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.