Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Rant Rant Rant

Nebi Hatipoğlu,Büyükşehir’i yönetenlerin acizliklerini suratlarına vurdukça;Elit semtlerde ki konforlu lüks konutlarda oturan CHP’nin Belediye Başkanları, adayları,Belediye elitleri,İl Başkanı koro halinde bağırıyorlar..
“Betona karşıyız,ranta karşıyız”Aşağıda ki yazıyı 2021 yılında yayınlamıştık.
“Rant” nedir,nasıl sağlanır konusunda ders mahiyetinde bir örneği lütfen tekrar okuyun..

Büyükşehir Belediyesinin iç yazışmalarından aktarayım.. Üniversite yolu üzerinde,Espqrk ve Haller Gençlik Merkezinin ortasında kalan; 479 ada 46 Parsele isabet eden 850 metrekare arsa;2010 yılında plan tadilatına uğruyor. Arsa “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL KÜLTÜREL SOSYAL ALANI” olarak tescilleniyor. Yeni plan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’nin imzaları ile 14 Şubat 2011 tarihinde kesinleşiyor.

Aradan 3 Yıl geçiyor.. 4 Kasım 2014 tarihinde Meclis Gündemini belirleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen;“İmar Planında Sosyal Tesis Kültürel olan arsa üzerine 30 Yılı geçmeyecek şekilde otel inşaatı yapılması için Belediye Meclisinden Belediye Başkanına yani kendisine yetki verilmesi” talebinde bulunuluyor.
Büyükşehir Meclisi 9 Mart 2015 tarihinde Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşene yetkiyi veriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatı ile bürokrasi harekete geçiyor..Söz konusu arsa üzerinde “Ticari hiç bir faaliyet de bulunulamaz” şerhine rağmen Büyükşehir Belediyesi 3 Yıldızlı Otel yapım ve işletim ihalesine çıkıyor..18 Temmuz 2015 tarihin de Satınalma Daire Başkanlığının ihale evrakı ile ilgili yazısına çok küçük ancak anlamı büyük bir kelime koyuyorlar.

O ana kadar ki iç yazışmaların dışına çıkıyorlar diyorlar ki” Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kültürel Tesisi olarak “da” kullanılmak üzere 3 Yıldızlı otel inşaatı yapılması…..” ibaresi ekleniyor..Havale edilen evrakta hukukçu Engin Çakmak’ın imzasını var. Muhtemel işin hukuki boyutu konusunda sıkıntı olduğunu anlıyor. Çünkü arsanın üzerinde plandan farklı “Ticari yapı” yapılması mümkün değil

Devam edelim..İhale kapalı zarf üsulü ile yapılıyor. İşin muhammen bedeli 40.000TL. İşi kim alırsa Otel yapacak belediyeye de kira ödeyecek. İhaleye sadece 2 firma katılıyor..

Firmanın bir tanesi 40.500 TL verirken diğer firma 41.000TL veriyor.Büyük öngörü ve tesadüf……. Kapalı zarf üsülünde birbirine bu kadar yakın teklif….. İhale 41.000 TL teklif veren firmanın üstünde kalıyor. Otel inşaatı başlıyor..O arada koruma kurulu araya giriyor.Proje tadil ediliyor vs vs vs otel inşaatı tamamlanıyor.

Otelin faaliyete geçmesi için yapı kullanım izni veriliyor. Yapı kullanım izin belgesinde

“Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kültürel Tesis alanı planlı alanda 9.03.2015 tarih ve 98 sayılı Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile 19.08.2015 tarih ve 1308 sayılı Encümen Kararına istinaden yürütülen iş ve işlemler uyarınca sosyo kültürel tesis olarak “da” kullanılacak OTEL FONKSİYONLU bina için hazırlanmıştır.Yazıyor

İmar Planında Sosyal Tesis Kültürel olan arsa üzerine 30 Yılı geçmeyecek şekilde otel inşaatı yapılması için Belediye Meclisinde Belediye Başkanına verilen yetki üzerinin “da”kelimesini ekleyen zekanın önünde eğiliyorum.Bu arada yeni tanım uyduruyorlar. Bildiğimiz Otel,
“OTEL FONKSİYONLU BİNA”oluyor.

Amiyane tabirle “Da”” kelimesini yemeyen” Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesine 13 ve 24 Ağustos 2021 tarihli iki ayrı yazı ile Büyükşehir Belediyesini uyarıyor.

“Bahsi geçen taşınmaz üzerine Büyükşehir Belediyesine ait olmak üzere kütüphane, halk eğetim merkezi, sergi salonu, sanat galerisi, müze, konser, konferans salonu, sinema, tiyatro ve opera, kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, toplum merkezi, şefkat evleri, yapılabilecekken, OTELİN yapılamayacağını belirterek uyumsuzluğun ortadan kaldırılması istiyor.

Türkçesi yaptığınız iş”Kanunsuzdur” diyor. Bunun üzerine Meclis çamaşır makinesi vazifesini ifa etmesi için tekrar devreye sokuluyor.İfa görevi indir-kaldır. 14 Eylül 2021 de Büyükşehir Belediye Meclisinde ki ortak komisyon uyumsuzluğun kaldırılması için İmar planı değişikliği için kararı alıyor.Muhtemel Kazım Kurt’un olayı çarpıtacaktır..O da 2021 yılında Büyükşehir Meclis üyesi..

Kanun ve ahlaki kuralların dominant olduğu uygulamalar da önce yapı yapmak için izin alırsınız, sonra yapınızı inşaa edersiniz. Bunlar önce yapıyı yapıyorlar, sonra izin alıyorlar. Hadiseler inanılacak gibi değil. İmar planını yoksay, kaçak bina yap, üstüne Belediye eli yapılan bu kanunsuzluğa da iskan raporu ver.Vatandaş yaptığı bina 2 santim sapsa, binayı üstüne yıkarlar.
Burada problemi aydınlatacak üç soru var.
1.2011 tarihinde plan değişikliği yapılan alan daha önce planda ne gözüküyordu.

2.Belediye hizmet olmasına rağmen, ranta dönüşen 850 metrekare ölçümlü arsanın otel yapım ve işletim ihalesine giren iki firma kime ait.

3.Belediye Meclisinde İmar Planına aykırı karar almak suçmudur?

Anlaşılıyor ki Büyükşehir Belediyesinde rant;kanun ve nizamın her zaman önünde. Karayollarının yeşil alan olması için bağışladığı çevre yolunda devasa araziyi ticari alana çevirmişlerdi. Allah’tan Çevre Şehircilik Müdürlüğü o zaman da devreye girerek rantın önünü kesmişti.Belediyeleri yöneten Chpli elitlerin engelleniyoruz diye göz yaşı dökmesini bunları üst üste koyunca çok anlamlı buluyorum. Şahsen Büyükşehir Belediyesinin rant olan değerli arsalara tecavüzkar davranışlarını da normal karşılıyorum. Belediye Başkanı kaçak bina yapmaktan ceza alırsa gerisini siz düşünün.

 

Yukarıda ki hukuksuzlukların yaşandığı esnada Büyükşehir Belediyesinin Hukuk Müşaviri ve Genel Sekreteri olan CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce;”Eskişehiri ranta teslim etmeyeceğiz” diyor…Şaka gibi…

Av.Pınar Turhanoğlu’nun dediği gibi “Sayısız yeşil alanı, kamusal alanı imara açan, hala her ay 1/1000’lik planları yangından mal kaçırırcasına meclislere getiren CHP’li belediye başkanları çıkıp ranta karşıyız diyecek.”

Eskişehirin ne geleceği,ne de sorunları umurlarında…25 yıllık kurdukları düzenin bozulmasından o kadar çok korkuyorlar ki!!!!

Büyükşehir Belediyesini yöneten elitlerin hukuksuz ve rant sağlamak üzerine kurduğu eylemlerine karşı duran Çevre Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik’e teşekkür ediyorum….
Hukukçu kimliği ile Büyükşehir Bürokrasisinin 1 numaralı sorumlusu Ayşe Ünlüce’nin meslektaşı Av.Zihni Çalışkan’a da teşekkür ediyorum..

Zihni Çalışkan o zamanın Ak Parti İl Başkanı olarak suç duyurusunda bulunmuştu…

Her hukuk insanı Avukat’tır
Ancak her Avukat,Hukuk İnsanı değildir…
“Hukuk İnsanı” nosyonu farklıdır..
Hiç bir şeyi ayağa düşürmemek gerekiyor..
Anlayan anlamıştır..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.