Site Rengi

DOLAR 32,4088
EURO 34,8498
ALTIN 2.448,61
BIST 9.880,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Doktor Karaca’dan Önemli İkaz

Doktor Karaca’dan Önemli İkaz
06.11.2021
A+
A-

Yeşilay Eskişehir Şube Başkanı Uzman Doktor Sıtkı Karaca, sağlık sisteminin gidişatı ile ilgili görüşlerini aktardı. Karaca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“BU BİR UYARIDIR ! ! ! ! !
Biliyoruz ki, halkımız son yirmi yılda sağlık alanında yapılan yatırımlar ve özel sağlık merkezlerinin açılması ile dünyanın birçok ülkesinden hatta gelişmiş ülke olarak değerlendirilen ülkelerden daha nitelikli hizmet almaya başladı. Elbette bu Ak Parti iktidarının başarısıdır. Bununla birlikte bu durumu sadece Ak Parti iktidarının başarısı olarak görme yanlışlığına düşen insanlar var. Ne yazık ki… Sayın Cumhurbaşkanımız da böyle görüyor. Bu büyük bir yanılgıdır. Çünkü sağlık çalışanlarının insanüstü özverili yaklaşımı olmasaydı bu başarılamazdı. Ak Parti iktidarı sadece tesis açılarak bunu başardığı yanılgısını sürdürürse iktidarın en başarılı gözüktüğü ve seçimlerde en çok oy alınmasını sağlayan bu alan iktidar için kayıp alanı olacaktır. Çünkü tükenmişlik yaşayan bir sağlık çalışanları sorunu vardır. Mesleki tatminin yok olduğu ve yaptığı işe saygının berheva edildiği bir ortam bu insanların fedakarca çalışma azmini kırmaktadır. Bir çay isterken gösterilen bir nezaketin bırakın yarısını göstermeyi sağlık çalışanına en küçük bir aksaklıkta aba altından sopa gösterilmektedir. Bazı hasta ve yakınları edepsizliğin zirvesine ulaşıp küfür, hakaret etme hatta nush ile uslanmayanın hakkı kötektir deyip Allah ne verdiyse diyerek eline ne geçtiyse onunla şiddet uygulamaktadır.
Pandemi döneminde bazı meslekler evinde çalışıyor gözükürken bir de üstüne ek ödeme alırken, neredeyse 7/24 çalışan hatta yıllık iznini bile kullanamayan sağlık personeli bir de hastadan kaptığı Covid-19 mikropu nedeniyle hastalanınca maaş ve ek ödemesininin düşürülmesi ile taltif edilmiştir.
Evet bu kadar fedakar bir meslek grubu bu davranışları hak etmiyor, mırıldanmalarınızı duyuyoruz. Maalesef siyasetçi ve bürokratların da bu konudan rahatsız olduklarını dillendirmeleri salak avutmasına döndü. Hiç bir gelişme yok. Bilin ki kurşunu kendi ayağınıza sıkıyorsunuz. Hekimler mutsuz… bir bekçi kadar -kimseyi küçük görme amacı taşımadan bu örneği aldım- maaş almayı önce o kadar okumuş olmayı aşağılanma olarak görüyorlar. Artı yaptığınız her işlemin dünyadaki en büyük sorumluluk taşıma olduğunu hafife almak olduğunu da eklemek gerekir. Bu aslında insanı hafife almaktır. Ey millet siz insansınız ama sizin bir cıvata somunu kadar önemin yok. Biz bir cıvata takılmasına ödediğimiz ücretin çok altında ücretle sizleri muayene ettiriyoruz demektir. Aslında artık her ailede bir sağlık çalışanı var. Herkes sağlıkçıların neler yaşadığını biliyor da… hiç kimse kılını kıpırdatmıyor. SADECE YAZIK… DİYORUM. Bu durum bumerang gibi dönüp sizi vuracaktır. Hem halk yaptığı saygısızlığın bedeli olarak kalitesiz sağlık hizmeti alarak hem de buna yol açan siyasetçi başarısız sağlık politikası üretmenin bedelini sandıkta ödeyecektir. Birçok devlet hastanesinde hekimler istifa ediyor, erken emekli oluyor hatta yurtdışında çalışma isteği ile bazı ülkelere gitmek için müracaat ediyor. Büyük bir ilçede yaşayan kuzenim aradı. Hastanede daha önce 4 genel cerrahi uzmanı çalışıyorken hepsi birden istifa etmiş. Yeni tayin döneminde bir genel cerrahi uzmanı gelmiş. Yine aynı hastanede daha önce anjiyo yapılırken ve Anjiyo cihazı olmasına rağmen artık yapılmadığını belirtti. Bağlı olduğu ildeki devlet hastanesine gitmek zorunda kalmış. Sağlık çalışanların iyileştirilmeyen özlük hakları, düşük emeklilik maaş sorunu çözemediğinizi ve bu nedenle sağlık çalışanlarının gelecekten umudu kestiğini görmüyor musunuz? HALA UYANMAYACAK MISINIZ?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.