Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Ejder Meyvesi

03.07.2021
A+
A-

Birçoğumuz adını bilmiyorduk. Ne zaman öğrendik? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın külliyede verdiği 30 Ağustos resepsiyonun menüsünde Ejder meyvesinin ve diğerlerinin ilk defa adını duyduk. Basında günlerce konuşulmuştu..

Dikkat çekeni ise, Chia tohumu eşliğinde sunulan Ejder Meyveli Smoothie idi. Diğer meyve quanapana ise, bağışıklık sistemini destekleyici ve hücre yenileyici özelliği ile kanser hastalarının tercihi. Tabii bu meyveler nasıl yenilir? O da bir kültür. Öyle, sonradan görmelergibi hapur, hupur yenilmiyor.

Siz, yediniz mi bilmem ama, ben Tropikal meyveleri, tatile gittiğimiz otelin meyve menüsünde, sonradan görmeler gibi çok yıllar öncesinde yemiştim.. 

Deme ki; Böyle böyle ejder meyvesini ve diğer tropikal meyveleri yemeye kısa zaman sonra alışacağız!

Allah’ın izniyle. Bir Bodrum-Güvercinlik-DİDİMKuşadası keyfi yapalım sonrasına bakarız.

AFRODİZYAK BİR MEYVE..

O günlerde herkes ejder meyvesini merak ediyordu. Kuvvetli bir afrodizyak olduğu bilinen ejder meyvesinin fiyatı neydi. İnternete girip araştırmalar yapılıyordu. Muhalefet ise,eleştirilerde sınır tanımıyordu.

Ejder meyvesine muhalefet eden CEHAPEzihniyeti, Ankara’nın Ümit köyü yolundaki içki servisi olan lokantalardaki masalara ikram olarak gelen meyvelerin menüsünde ejder meyvesi olduğunu bilmiyorlar mıydı?

Biliyorlardı.

Bakın Cumhurbaşkanı masasındaki menüde yer alan meyve ekmek kapısı olmuş. Girişimciler hemen kolları sıvamışlar ve üretmişler.    Kötümü yapmışlar.

Hayır.

İyi ki resepsiyonda, Ejder meyvesi varmış. Şimdi bu tropikal meyve Bursa-Kestel’de da, Antalya’da, Mersin’de, Muğla’da seralarda üretiliyor. Bu gün bu meyve üretiminden çok ciddi ihracat yapan, para kazananlar var.

Efendim, şimdi sırası mı bizim sofrada kuru ekmek yok. Pandemi üzerimizden geldi geçti. Zaten ne yapacağımız şaşırmış durumdayız.

Yazdığın şeylere bir bak!

ZENGİN ÜLKEYİZ.

Ülkemiz Meyve ve sebze çeşitliliği en zengin memleketlerden biriyiz. Şimdi SEMTpazarlarına bakalım

Allah’ımıza binlerce şükürler olsun..

Karpuz ,kavun fiyatları düştü..

Şeftali, kayısı erik çeşitleri, birkaç gün daha sabredin. Ucuzlar inşallah. Şimdilik tadımlıktaolsa yiyin.

EY! TOLLER CAHİLSİNİZ..

Her şeyimiz askıda ya..

Siyasetimiz, Demokrasimiz, hukukumuz, sosyal haklarımız ve anayasamız askıda ya.. İsteğim ise hali vakti iyi durumda olanların askıda meyve sebze kampanyasını yapmalarını diliyorum.

Duyar gibiyim “gariz eleştirileri. Saydırıyorsunuz. Bilmiyorum sanmayın. Ruhunuzu biliyorum. Dilin kemiği yok ki, söyler. Belki bizleri eleştirenler haklı da olabilirsiniz.

Ama biraz mürekkep yalayın! Öyle trollerin sipariş saldırıları ile bu işler olmaz.

BENZEMEZ KİMSE SANA

Hani güzel bir eser vardır. Müzeyyen Senar bu eseri güzel söylerdi yani.

“Benzemez kimse sana. Tavrına hayran olayım”!.. Siz, bildiğiniz hep birlikte koro halinde iştirak edebileceğiniz “akşam oldu,hüzünlendim ben yine hasret kaldım gözlerinin rengine ahhh!” şarkısını söyleyin birlikte.

Ne zaman? 2023’ e doğru bunu da Mustafa Keser döktürür.

Önemlidir. Aman! Haaa, bu şarkıyı söylerken veya eşlik ederken, sakın ejder ve anana ile birlikte yemeyin!..

Millet ittifakın adayı kimmiş efendim?

Zira aç karnınızla şarkı söylenemez. “Şarkılar seni söyler dillerde name adın” daha iyi gider.

Bunu en iyi Mustafa Önder bilir herhalde…

Zira…

Afrodizyak konusunda uzmandır. Rakıyla gider mi gitmez mi bilinmez ama, bildiğimiz ise, lıkırlıkır içilmeyeceği.

Ona danışmadan sakın bir şey yapmayın.

Yoksa merdivenlerden aşağıya yuvarlanırsınız!

Dikkat!

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.