Site Rengi

DOLAR 32,4398
EURO 34,7333
ALTIN 2.440,94
BIST 9.926,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Eskişehir Teknik Üniversitesi 2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde 19. Sırada

Eskişehir  Teknik Üniversitesi 2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde 19. Sırada
23.12.2021
A+
A-

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayı’nda açıklandı.

Üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasını, böylelikle de girişimcilik ekosisteminin gelişmesini hedefleyen endekste, ‘bilimsel teknolojik araştırma yetkinliği’, ‘fikri mülkiyet havuzu’, ‘işbirliği ve etkileşim’ ile ‘ekonomik ve toplumsal katkı’ olmak üzere dört boyutta 23 göstergeye göre sıralama yapılıyor. Öğretim üyesi sayısı 50’nin üzerinde olan 191 üniversitenin verisi değerlendirilerek TÜBİTAK öncülüğünde yürütülen bu çalışmaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TENMAK, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı katkı vermektedir.

Eskişehir Teknik Üniversitesi 2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde 47,14 puanla 19. sırada yer aldı. Bir önceki yılın endeksindeki yeri 19.’luk olan Eskişehir Teknik Üniversitesi bu yıl da yerini koruyarak bir başarıya daha imza attı.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin araştırma odaklı bir üniversite olarak sürekli üreten, kendini yenileyen ve işbirliklerine önem veren bir üniversite olduğuna ve  sanayi kuruluşlarıyla bir sürdürülebilir bağ kurma konusundaki yaklaşımlarına dikkat çeken ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, “her geçen sene artan proje ve  patent sayılarımız, sektörle birlikte yürüttüğümüz projeler ve TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programında 27 aktif bursiyer sayımızla elde ettiğimiz başarı bu işbirliklerimizin  önemli bir yansıması. Bu yüzden de TÜBİTAK 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde ilk 20’de olmamız tesadüfi bir başarı değil. Şehrimize, ülkemize ve bulunduğumuz coğrafyaya katma değeri yüksek proje ve çalışmalar kazandırmak üzere emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Endekste kullanılan tüm göstergeleri ve ilk 50 Üniversite sıralamasını görmek için linki tıkayınız.

https://www.tubitak.gov.tr/tr/icerik-2021-girisimci-ve-yenilikci-universite-endeksi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.