Site Rengi

DOLAR 32,5286
EURO 34,9017
ALTIN 2.439,53
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Kırım Türk Lideri ve Ukrayna Milletvekili Kırımoğlu Türk Ocağının Yayınında Konuştu

Kırım Türk Lideri ve Ukrayna Milletvekili Kırımoğlu Türk Ocağının Yayınında Konuştu
21.05.2021
A+
A-

Kırım Türklerinin lideri ve Ukrayna Milletvekili Kırımoğlu Eskişehir Türk Ocağının yayınında konuştu:

Rusya’nın dağılması bitmedi, Sovyetler gibi dağılmaya devam edecek.
Putin Kırım’ı 2014 Şubatında yeniden işgal ettiğinde eski Sovyet zamanının Stalin dönemi gibi kötü rejim kurdu. Stalin zamanında göstermelikte olsa mahkeme var dı, şimdi her yerde terör var, devamlı insanlarımız kaçırılıp öldürülüyor, yok ediliyor, hiç bir özgürlük Yok, dayanılmaz baskı var. Bunların maksadı halkı korkutmak ve Kırım’ı yeniden Türksüzleştirmek. Şu ana kadar 30 bin insanımız Kırım’ı terk etmek zorunda bırakıldı ve bu devam ediyor. Bütün kültür varlıklarımızı Yok ediyor, bütün Türk eserlerini yıkıp inşaatlarda kullanıyor, ormanlarımızı yakıyorlar. Bu gün Kırım’dan ayrılanlar yarın dönebilseler Kırımı tanıyamayacaklar.

Bunlar aynı zamanda resmî rakamlara göre 215 bin, bizim araştırmalarımıza göre 600 binden fazla Rus’u Kırım’a getirdiler, sanki 17 milyon kilometre karelik Rus topraklarına sığmıyorlarmış gibi! Maksatları Kırım yarım adayı tamimiyle Ruslaştırmak!

Kırım’ı büyük askeri üs yapmak istiyorlar. Çok stratejik askeri üs kurdular, roketler, nükleer silahlar getirdiler. Bunlarla silahlı mücadele yapabilmemiz mümkün değil, nükleer silahları kullansalar bütün Kırım Yok olur, onun İçin biz her zaman olduğu gibi biz barış ve diplomasi yolu arıyoruz.

Bu çabalarımız sonucunda Rusya’ya iktisadi ambargolar uygulanmaya başladı. Bu ambargolar şimdiki kadar bile devam etse yıldan yıla yıpranacaklar ve ESKİ SOVYETLER GİBİ DAĞILMA YOLUNA GİDECEKLER.

Putin’de akıl olsaydı Kırım’ı işgal etmezdi. Ben bununla görüşmüyordum, araya aracılar girdi 2014’de bunu yüzüne de söyledim. Rusya’nın ekonomisi çok kötü bütün gelirinin %60’ı petrol, gaz ve silah. Birgün birileri bunlardan bunları almaktan vaz geçer ise RUSYA 3-4 ay içinde dağılır ve insanca davranmayı merkeze alırlar!

Batılı ülkeler Putin 2008’de Gürcistan’ı işgal ettiğinde, bizim çabalarımızın sonucunda bu gün ortaya koydukları tepki ve tavırlarını o zaman ortaya koysaydı, Putin bu gün Kırım’ı işgali göze alamazdı!

Bu gün Rusya’nın ekonomisi sadece İtalya’nın gelirinin yarısı kadar bile Yok, İtalya’nın yıllık geliri 6-7 trilyon $ civarında, bütün Rusya’nın 1,5 trilyon$ civarında Rusya’nın buna dayanması mümkün değildir. Dedi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.