Site Rengi

DOLAR 32,5968
EURO 34,8683
ALTIN 2.494,71
BIST 9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Kırsal Kalkınmada Yapılabilecekler ESO’da Değerlendirildi

Kırsal Kalkınmada Yapılabilecekler ESO’da Değerlendirildi
27.10.2021
A+
A-

Kırsal Kalkınma Strateji Belirleme Çalıştayı, Eskişehir Sanayi Odası’ndan gerçekleştirildi. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yapılan ve ESO’nun da destek verdiği çalıştayda, Eskişehir bölgesindeki kırsal kalkınmayı destekleyecek unsurlar ortaya konarak, yapılabilecekler değerlendirildi.
Çalıştaya, kırsaldaki belediye başkanları, kaymakamlar, bölgede bulunan kooperatifler, ilgili devlet kurumları ve diğer ilgililer katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan Eskişehir Vali Yardımcısı Akın Ağca, “Şehrimiz nüfusunun büyük oranı şehir merkezinde yaşıyor. Sanayi ve turizm gibi alanlarda katma değer üreten bir şehiriz. Ancak şehir merkezi dışında 12 ilçemizde büyük potansiyel var. Bunu ortaya çıkarıp dengeli ve istikrarlı büyümeye katkı sunmalıyız” dedi.
Destek vermeye hazırız
Çalıştayda konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ise Eskişehir’in ilçelerinin tümünde birbirinden farklı potansiyeller olduğunu belirterek, “İnci gibi olan ilçelerimizin parlatılmaya ihtiyacı var. İçlerinde müthiş bir potansiyel saklı. Bunu açığa çıkartmak için proje, fikre, enerjiye ve paraya ihtiyaç var. BEBKA başta olmak üzere ilgili tüm kurumlardan bunu talep etmeliyiz. Biz de Oda olarak her türlü desteğe ve tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız. Şehir efsanesine dönse bile gerçekliğini koruyan kalkınma yerelden başlar düşüncesini elbirliği ile hayata geçirmememiz gerekiyor” diye konuştu.
İhtiyaçlar ortaya konacak
BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak ise yaptığı değerlendirme konuşmasında “Kırsal Kalkınma ve Turizm Tanıtım Sonuç Odaklı Programı kapsamında yapacağımız faaliyetler ve desteklerin etkin bir şekilde tasarlanmasını ve yürütülmesini sağlamak amacıyla bölgemizdeki paydaşların katılımıyla çalıştaylar gerçekleştiriyoruz. Ajansımızın kırsal kalkınmaya yönelik ilan edeceği destek programlarını bunlara göre şekillendireceğiz. Kırsal Kalkınma özelinde 3 yıllık bir program yürütüyoruz. Bu program özelinde de 75 proje destek alırken toplamda 35 milyon TL’lik yatırım Ajansımız sayesinde hayata geçti. 11 milyon TL’den fazla bir destekte Eskişehir’e sağladık” dedi.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra ESO 50 Yıl Toplantı Salonunda çalıştay gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.