Site Rengi

DOLAR 32,3307
EURO 35,0310
ALTIN 2.282,61
BIST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

MEGEM’den İstihdama Büyük Katkı

MEGEM’den İstihdama Büyük Katkı
20.12.2020
A+
A-

Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan, Eskişehir’de ilk ve tek merkez olan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) istihdama sunduğu büyük katkı ile Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.

Yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, istihdama katkı sunmak amacıyla 2009 yılında kurulan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM), Eskişehir sanayisine eğitimli, alanında donanımlı insanlar yetiştirmeye devam ediyor. İlk olarak 2009 yılında CNC Eğitim Merkezi ile Eskişehir sanayisine hizmet vermeye başlayan merkez, 2011 yılında Endüstriyel Otomasyon Merkezi ve 2013 yılında ise Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezi, Kaynak Teknolojileri Tahribatlı ve Tahribatsız Test Merkezi yanı sıra Üç Boyutlu Koordinat Ölçüm Merkezi ile sanayi sektörünün gelecekteki değişimini de dikkate alarak mesleki eğitim ve gelişim programları sunmaya, Eskişehir OSB’nin paydaşı olan tüm sektörlerdeki sanayicilere uyumlu mesleki eğitim, öğretim ve gelişim programları ile çözüm ortağı  olmaya devam ediyor.

Eskişehir’den Türkiye’ye örnek merkez

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin maddi katkılarıyla BEBKA ve AB fonlarından sağlanan mali yardımlarla kurulup, sürekli geliştirilen MEGEM’in ve içindeki tüm merkezlerin tüm kontrolü 2014 yılında Eskişehir OSB Müdürlüğüne geçmiştir. 4 yıl boyunca iştirakleriyle beraber hizmet veren MEGEM, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Nadir Küpeli’nin seçilmesinin ardından yepyeni bir vizyona bürünerek Anonim Şirket statüsüne kavuşturulmuş, böylece daha işlevsel bir şekilde çalışması sağlanarak, alanın da Türkiye’ye örnek olmaya devam etmektedir.

Sanayicinin nitelikli iş gücü ihtiyacı MEGEM ile kapanıyor

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’in büyüyen Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla uzunyıllardır aralıksız hizmet verdiğini aktararak, “MEGEM herhangi bir alanda uzmanlığı ve mesleği olmayan kişilere eğitim veren bu kişileri sanayiye nitelikli iş gücü olarak kazandıran bir kuruluş. Mesleği olmayan gençlerimizin kollarına burada bir altın bilezik takıyor ve onları meslek sahibi yapıyoruz. Eskişehir’de bu alanda kurulan ilk ve tek merkeziz. Şehrimizde ve ülkemizde sanayicilerimizin mesleki eğitim almış ve yetişmiş insan gücü açığımız sürekli artıyor, burada verdiğimiz eğitimlerle biz bu açığı kapatıyoruz. Yıllardır Eskişehir’e büyük bir gayretle hizmet veriyoruz. Eskişehir’de bu alandaki boşluğu başarıyla dolduruyoruz. Verilen her eğitimin ardından kursa katılan herkesin bir altın bileziği ve birer mesleği oluyor. Buradan mezun olanları yapmış olduğumuz yönlendirmelerle organize sanayi bölgemizdeki ve ilimizi genelindeki sanayi kuruluşlarında istihdam ediyoruz” dedi.

MEGEM’den istihdama önemli katkı

MEGEM’in 2009 yılından bu yana istihdama büyük katkı sağladığını aktaran Başkan Küpeli: Eskişehir Organize Sanayi Bölge yönetimi olarak, her yaştan ve her toplumsal katmandan insanın katma değer üretmesini sağlamak bizim temel görevlerimizden biri. Bu doğrultuda mesleklerdeki gelişim ve değişmelere çağın koşullarına uygun eğitimlerle çözüm sunmaya gayret gösteriyoruz. Önemli kuruluşlarımızdan biri olan MEGEM, kurulduğu ilk günden bu yana şehrimizin sanayisine büyük güç katmakta, şehrin sanayisine eğitimli, alanında donanımlı insanlar yetiştirmeyedevam etmektedir. 2009 yılından bu yana Eskişehir sanayisinehizmet veren merkezimizde bugüne kadar 980 kursiyer eğitim görmüş, bunlardan 650 kursiyerimiz hemen sertifikasını alır almaz çeşitli fabrikalarda istihdam edilirken, diğer kursiyerlerimiz ise mezun oldukları dönemler içerisinde çok kısa bir sürede iş bulmuşlardır. Eğitim verdiğimiz nerdeyse herkes birer iş sahibi oldudiye konuştu.

Yeni yönetimle MEGEM’in hizmetleri hızlandı

Başkan Küpeli:Yönetime gelmemiz ve MEGEM’in yeni yüzüyle hizmet vermeye başlamasıyla, Merkezimize o kadar yoğun bir talep oldu ki, 2019 yılında açtığımız 3 farklı kurs programı için toplam 695 kişi başvuruda bulundu. Yapılan sınav ve testleri geçen 165 kişiye 4 dönem halinde eğitim verdik ve meslek sahibi yaptık” dedi. Başkan Küpeli pandemiden dolayı bu yıl sınırlı sayıda kursiyer almalarına karşın eğitim gören kursiyerlerin yaklaşık yüzde 90’ının işe yerleştirildiğini aktardı. Küpeli ayrıca, gelişmiş eğitim alt yapısı sayesinde ve bilgi birikimiyle 2015 yılında MEGEM’de Nijerya’dan gelen 20 kişilik bir ekibe de kaynak eğitimi verildiğini ifade etti.

Test ve ölçüm yaparak belgelendirme hizmeti de veriyor

Merkezin istihdama sağladığı katkı yanı sıra bölgedeki çok sayıda firmanın test ve ölçümlerini yaptığını ifade eden Başkan Küpeli: “Merkezimiz bünyesinde bulunan test laboratuvarlarıyla bölgedeki çok sayıda firmanın önemli test ve ölçümleri yapılarak, belgelendirmektedir. Bu sayede firmalara ciddi boyutta maliyet ve zaman avantajı sağlanmaktadır. Son iki yılda 40 farklı firmaya toplam 527 adet çeşitli konularda test hizmeti verilmiştir. Merkezin laboratuvar kabiliyetleri önümüzdeki dönemde yapılacak yeni yatırımlarla daha da geliştirilmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.