Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 35,1221
ALTIN 2.324,78
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

ESOGÜ Rektörü Şenocak’tan 15 Temmuz Mesajı

ESOGÜ Rektörü Şenocak’tan 15 Temmuz Mesajı
14.07.2021
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimizi yıkmak isteyen hainler, kahraman Türk ordusunun üniformalarını kirleterek, ülkemizi ve milletimizi emperyal amaçlar doğrultusunda karanlığa sürüklemek için darbe girişiminde bulunmuşlardır. Amaçlarına ulaşmak için her türlü ahlaksızlığı göze alan hainler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni; vatanına, milletine ve devletine bağlı asker ve polislerimize ait karargâhları alçakça bombalamışlar, darbeye karşı koyan sivil vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Demokrasisine yürekten bağlı aziz milletimiz ise, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde sergilediği destansı direnişle hain FETÖ kalkışmasını durdurmuş ve tüm dünyaya Türk milletinin özgürlüğü ve demokrasisine nasıl sahip çıktığını göstermiştir.

15 Temmuz’da iradesini demokrasiden yana koyan aziz milletimiz, böyle hain emel ve hedeflere asla geçit vermeyecektir. Birliğimize kastetmeyi planlayan karanlık odaklar, bundan sonra da milletimizi karşılarında tam bir birliktelik şuuruyla kenetlenmiş olarak bulacaklarını bilmelidirler. Bizlere düşen ise 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananları ve bunun arkasındakileri çok iyi bilmek, aslaunutmamak ve gelecek nesillere de tüm yönleriyle aktararak gençlerimize bayrak, vatan ve millet sevgisini aşılamaktır.      

Bu duygu ve düşüncelerle hain kalkışmaya karşı koyarkenbayrağımız,  vatanımız ve bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yaralanan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.