Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Oğuzhan Özen çeşmeden su içsin

05.02.2024
A+
A-

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu,Eskişehir’in büyük yarası olan “Su”sorununu kamuoyunun önüne her getirdiğinde Büyükşehir’i yöneten elitler paniğe kapılıyorlar….O panikle açıklama yapıyorlar “Gerçekler anlatılmıyormuş,gelen turistler gelmeyebilirmiş” Bu dil 25 yıldır Eskişehir’i masallarla avutan dil…

Her şeyi çok çabuk unutuyoruz…O dil 2021 yılında da ortaya çıkmıştı..Eskişehir’de çeşme suyunu sadece kişisel temizlik için kullanabildiğimizden dolayı insani ihtiyaçlarımız için “Kalabak Suyu” kullanmaya mecburuz..O günlerde Büyükşehir Belediyesine bağlı Kalabak Su dolum Tesislerinde kullanılan damacanları  “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe” göre en fazla 5 yıl kullanılması gerekiyorken. ESKİ’yi yönetenlerin, insan sağlığını hiçe sayarak 14 yıllık damacanaları kullandığı ortaya çıkmıştı..Bu rezalet direk “Halk Sağlığı” ile ilgili olmasına rağmen olay kapatıldı….

O masal anlatan dil o zamanlar bugün ki gibi “Kalabak Suyunun marka değerine zarar veriyorsunuz”diyerek rezaleti ortaya çıkaranları suçlamıştı….

Tekrar ESKİ’nin açıklamasına dönelim..İsim vermeden Nebi Hatipoğlu söylediklerini yalanlamaya çalışıyorlar…Nebi Bey “Çeşmeden akan suyu sadece temizlik için kullanabiliyoruz”diyor..Bu gerçek dışı mı????

ESKİ’yi yönetenler altı boş açıklama yapmayacaklar..Bunu ispat etmenin yolu basit…ESKİ’nin basım-yayın mezunu olan genel müdürü Oğuzhan Özen kamuoyunu önüne çıkar çeşmeden akan suyun içilebilirliğini göstermek için “Çeşmeden akan şebeke suyunu içer..Ben şebeke suyunu evde yemek yaparken kullanıyorum, sizde kullanabilirsiniz “der….

Kamuoyuda “Aaaaaaa Nebi Hatipoğlu gerçek dışı konuşmuş” der… Buyrun sizi sahneye alalım Oğuzhan Özen Bey….

Nebi Hatipoğlu “Su”yun Eskişehirlilere çok pahalı satıldığını,Belediyenin insanları kazıkladığını söylüyor…

Başka kentlerde insanların daha ucuza suya ulaştıklarını da ilave ediyor

Diğer kentlerle kıyas yapmak isteyenler açık kaynaktan her bilgiye ulaşabilir…

Her kent de kademeli tarife uygulanıyor…0-15 metreküp mesken tarifesi en ucuzu..Eskişehirde 200 TL’ye 7 metreküp su alabiliyorsunuz..Suyun metre küpü 28,57 TL’ye karşılık geliyor.

ESKİ’yi yönetenlerin hemen itiraz etmemesi için Eskişehir ile diğer Büyükşehirlerde ki su fiyatlarını kıyaslayalım…

30 Büyükşehir içerisinde 

İstanbul 23,75 TL

Ankara 20,99 TL

Konya. 20,58 TL

Kocaeli 21,33. TL

Ordu 21,60. TL

En pahalı sıralamasında İzmir,Eskişehir liderliği paylaşıyor…Buna rağmen Eskişehiri diğer Büyükşehirler ile kıyaslamak matematiğe aykırı..

Çünkü diğer Büyükşehirler de yaşayanlar şebeke suyunu içebiliyorlar, su ile yemek yapabiliyorlar…Biz sadece temizlik için kullanabiliyoruz ona rağmen Türkiye’de Büyükşehir ve İl Belediyeleri arasında şebeke suyunu pahalı kullanan ikinci kentiyiz…

Eskişehir’liler şebeke suyunu sadece temizlik için kullandıklarından dolayı, içmek ve yemeklerinde kullanmak amacı ile suya ayrıca para ödemek zorunda kalıyorlar….Bu tüketimi hanenin “Su” giderine eklemek zorundayız.. 

Dört kişilik bir ailenin iki damacana su kullanacağını düşündüğünüzde günlük 35 TL yapıyor…Ayda sadece 1000 TL’yi hayati ihtiyaçlarımızı gidereceğimiz “Su”ya ödeyeceğimizi hesapladığımızda bizim şebeke suyundan yediğimiz kazığa başka anlam katıyor..Kazık katlanıyor..

Özetle Türkiye de “Su”ya en pahalı ve çok pahalı ulaşan kentiyiz…Üstüne ESKİ’nin tedarik ettiği şebeke suyunun kireç oranından kaynaklanan elektronik cihazlara ödediğimiz tamir,bakım masraflarını da ekleyin..

Ayşe Ünlüce’nin yönetim şeklinin liyakat ve ehliyet üzerine olduğunu lanse etmeye çalışıyorlar da;acaba kendisinin rahmetlik eşi meclis üyesi olmasa o koltuğa oturabilirmiydi..

Ayşe Ünlüce’nin de imzasının olduğu ESKİ Genel Müdürlüğüne Basım-Yayın mezunu Oğuzhan Özen atanıyor…Hocanın kaynının kızına iki koltuk,kocasına genel müdürlük… Ayşe Hanımın yardımcısı, sözleşmeli personelin kadroya alınacağı ilan edildiğinde,işçi olan eşini önce sözleşmeli personel kadrosuna alıyor. Oradan da memur kadrosuna atanıyor..Nasıl liyakat ve ehliyet yönetimi ama…..Onlar için buraya nazar boncuğu bırakıyorum.

Ayşe Ünlüce’yi öne sürenlerin,arkada düzenleri çok güzel…Ballı maaşlar…Yurt dışı gezileri…Şirketlerin yönetim kurullarından ekstra ücretler…Büyükşehir’in geniş imkanları!!!!! Eskişehire hİzmet,insan sağlığı umurlarında değil…Avrupa kenti dedikleri Eskişehirin periferine lütfen bir bakın her yer dökülüyor..

Cumhuriyet kadını falan filan hepsi hikaye…..Koltuklarını ve konforlarını kaybetme korkusu ile panikliyorlar..Çünkü karşılarında hiç alışık olmadıkları biçimde, çok güçlü olarak kral çıplak diyen korkusuz Nebi Hatipoğlu var…

Not :Sayın Nebi Hatipoğlu öğrencilere ulaşım için 50 TL’ye abonman vereceğini ilan etti….Eskişehirde 147 bin ilk-orta ve lise düzeyinde öğrenci var…Aynı abonman avantajı bu çocuklara da sağlanır ise aile bütçesine büyük katkı olacaktır….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.