Site Rengi

DOLAR 32,3582
EURO 34,9598
ALTIN 2.324,80
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Şehir Hastanesi 3. Yılını Kutladı

Şehir Hastanesi 3. Yılını Kutladı
29.10.2021
A+
A-

Eskişehir Şehir Hastanesi sağlık hizmet sunumunun 3. Yılını tamamlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi bu süreçte özellikli sağlık hizmeti sunumuna, pandemi döneminde de hız kesmeden devam ederek üst düzey teknoloji ile çalışan yoğun bakımları ve nitelikli alt yapısı ile COVID-19 sürecinde Eskişehir halkına hak ettiği nitelikli sağlık hizmetini sunma gayretini arttırdı.

Şehir Hastanesi, 3 yıllık süreçte yaklaşık 5,3 milyon muayeneye ulaşmış, 167 bin hastaya yatarak, 130 bin hastaya ise ameliyat alanında hizmet vermiş, yaklaşık %81 dolulukla çalışmalarını sürdürdü. Özellikli hizmetler bağlamında; El-Cerrahisi/ Replantasyon Merkezi, Onkoloji- Hematoloji Merkezi, Onkolojik Cerrahiler, Kalp Merkezi, Yanık Merkezi, Obezite Merkezi, COVID-19 Takip Merkezi, Anne ve Bebek Dostu Hastane ünvanı ve uygulamaları ile hizmetlerine devam ediyor.
Şehir Hastanesi, açıldığı 27 Ekim 2018 tarihinden aylık ortalama sağlık hizmet sunumu verilerinde 3. Yıla geldiğimiz bugünde anlamlı bir büyüme gösterdi.

Kasım 2018’e kıyasla Eylül 2021’de Yatak doluluk oranı %48, Yoğun Bakım Doluluk Oranı %82, Aylık Poliklinik Muayene Sayısı %63 ve Yatan Hasta Sayısı %30 artış gösterdi. Eskişehir Şehir Hastanesi, ayrıca pandemi yönetimi sırasında Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı destek ve güç ile genişleyebilme kapasitesini değerlendirerek yoğun bakımlarda %102, servislerde %15 lik bir artışa kısa sürede ulaştı ve kimsenin sağlık hizmet sunumundan mahrum kalmamasını sağladı.

Eskişehir Şehir Hastanesi, 3 yıllık süreçte 8100 anjiografi, 420 açık kalp operasyonu, 15 bin doğum ve 130 bin ameliyat yapıldı. Bu işlemlerin sonucu olarak hasta memnuniyeti yapılan anketlerde %98 civarında. Bu taktir ‘Çalışmak’ mottosunu benimseyen hastanemiz personellerinin en önemli destekleyicisi.
Ayrıca pandemi döneminde ulusal basına yansıyan hikayeleriyle de başarısını kanıtlama fırsatı elde etti. Bu süreçte ‘Rutin Sağlık Hizmeti İşleyişi’ne ara verilmeden bölgenin sağlık üssü olarak kabul edilen hastaneye, hastaların şifa bulmaları için çalışıldı.

3. Yıl kutlaması için 27.10.2021 tarihinde Eskişehir Şehir Hastanesi konferans salonunda yapılan organizasyon fuaye alanında personel ile iletişim toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici:
“Hastanemizin önemi Pandemi döneminde daha da arttı ve kıymeti anlaşıldı. Sayın İl Sağlık Müdürüm, yönetim ekibim ve Akfen Holding’in değerli üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ederim. Tüm personelimizin bu başarıda başrolü var” şeklinde konuştu.

Eskişehir Şehir Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen kutlama programda sahneye davet edilen Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge: “Bu başarı sizin başarınız, hepinizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra programa Anadolu Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan 3. Yıl Tanıtım Videosu ile devam edildi. Videonun ardından 3. Yıl Faaliyet Sunumu’nu yapmak üzere sahneye Başhekim Uzm. Dr. Yaşar Bildirici davet edildi. Sunumda katılımcılarla hastanemiz verileri ve başarıyla sunulan sağlık hizmetinin geri bildirimleri paylaşıldı. Sunumdan sonra Anadolu Senfoni Orkestrası’nın Yaylı Çalgılar Quatreti sahneye çıkarak katılımcılara canlı klasik müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisi sonrası değerli sanatçılarımıza çiçek takdimi için Uzm. Dr. Yaşar Bildirici sahneye davet edildi. Programın devamında Yoğun Bakım ve Servislerde COVID-19 nedeniyle yatış yapılan fedakar sağlık çalışanlarımızı anıldı ve hastalığı ağır atlatıp görevine dönen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Muhittin Akarsu konuşmalarını yapmak için sahneye davet edildi. Uzm. Dr. Muhittin Akarsu tüm sağlık çalışanlarına kolaylıklar diledi. Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, geçmiş olsun dileklerini sunarak Uzm. Dr. Muhittin Akarsu’ya çiçek takdiminde bulundu. Sonrasında yoğun bakımlarda çalışan Hemşire Fatih Uzun konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edildi. Hemşire Fatih Uzun yaşadığı süreçten bahsederek, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet diledi. Ardından Uzm. Dr. Yaşar Bildirici çiçek takdimi için sahneye davet edildi. Program 3. Yıl pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekimi için tüm katılımcıların sahneye davet edilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.