Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Emekliye 5 bin İkramiye !

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Emekliye 5 bin İkramiye !
23.09.2023
A+
A-

Emeklilere, Cumhuriyet’in yüzüncü yılı için verilmesi planlanan ‘100. yıl’ ikramiyesinin yıl sonu gelmeden ödeneceği belirtiliyor. Ekimde torba kanunla Meclis’e getirilecek ikramiyenin rakamı henüz netleşmedi ancak, hazırlıkların 5 bin TL’ye göre yapıldığı öğrenildi.

Bir defaya mahsus yapılacak ikramiye ödemesi için Hazine ve Maliye Bakanlığın da hazırlıklarını bu yönde yaptığı ve olanakları değerlendirdiği öğrenildi.

Emeklilere, Cumhuriyet’in yüzüncü yılı için verileceği kaydedilen ‘100. yıl’ ikramiyesinde henüz rakam netleşmezken yeni yıla kalmadan ödemenin yapılabileceği kaydediliyor. 16 milyon emekliyi heyecanlandıran çalışmada ikramiye tutarının netleştirilmesi için bütçe imkânları gözden geçiriliyor. İkramiye tutarı, Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları arasında yapılan görüşmeler neticesinde şekillenecek.

16,3 MİLYON EMEKLİ BEKLİYOR

Yeni Şafak’ın konuştuğu konuya yakın kaynaklar, “100. Yıl” ikramiyesi hazırlıklarının 5 bin TL göre yapıldığı ifade etti. Bu kapsamda yılsonunda 16 milyon 300 bine ulaşması beklenen emekliler için 81 milyar TL’lik bir bütçenin gerektiği Hazine ve Maliye Bakanlığına iletildi. Bir defaya mahsus yapılacak ikramiye ödemesi için Hazine ve Maliye Bakanlığın da hazırlıklarını bu yönde yaptığı ve olanakları değerlendirdiği öğrenildi.

EKİMDE TORBADA

Edinilen bilgiye göre, ikramiye düzenlemesi, ekim ayında Meclis’e getirilecek olan ekonomi torba yasa teklifine eklenecek. Ekim başında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi beklenen torba teklif, ilave düzenlemeler nedeniyle ekim sonuna sarkabilir. İkramiyenin, Cumhuriyetin 100. Yılı’nda verilmesi için 29 Ekim’e yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdüren bürokratların, 2024 yılı bütçe kanunundan önce torba teklifi, AK Parti Meclis Grubu’na sunacağı bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.