Site Rengi

DOLAR 32,3773
EURO 35,0541
ALTIN 2.326,75
BIST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Şehrimizdeki Vaka Sayılarındaki Düşüş Basına Yansıdı

Şehrimizdeki Vaka Sayılarındaki Düşüş Basına Yansıdı
06.05.2022
A+
A-

Sağlık Bakanlığı verilerine göre vaka sayısı en yoğun olan iller arasında son 1 aydır zirvede yer alan Eskişehir’in pandemi tedavisi uygulanan hastanelerdeki koronavirüs yoğun bakım servisleri azalan vakalarla birlikte kapatıldı. Haritası tamamen ‘düşük risk’ anlamındaki maviye dönen kentteki hastanelerde tedavi gören 3 koronavirüs hastası bulunurken, son 15 günde yeni vaka görülmemesi sevinç yarattı. Eskişehir Şehir Hastanemiz yoğun bakım uzmanı Dr. Ahmet Volkan Yıldırım, boş yatak görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtip, “Geçtiğimiz yoğun günleri düşündüğümüz zaman bu noktaya gelmemiz sevindirici ve gerçekten iyi hissettiriyor” dedi

HATIRLATMA DOZU İHMAL EDİLMEMELİ
Eskişehir Şehir Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, Covid sürecinde çok yoğun bir çalışma temposu yaşadıklarını ancak vakaların azalmasıyla yoğun bakım ve Covid servisine dönüştürülen alanların kapatıldığını söyledi.
Şehir Hastanesi’nde 1200 civarında hastane yatağı olduğunu ve yaklaşık 400’ünün pandemi servis yatağı olarak kullanıldığını anlatan Bildirici, “150 Covid yoğun bakım, 400 Covid servis hastasından bugün müjde ile söyleyebilirim ki, Eskişehir Şehir Hastanemiz yoğun bakımında 2 tane Covid pozitif hasta, 1 tane de Covid pozitif servis hastası yatıyor. Bugün itibarı ile toplam 3 hastamız hastanemizde tedavi görüyor. En büyük beklentimiz bu hastalığın normalleşmesi ve sıradanlaşması ama unutmamak da gerekiyor ki bunun sağlanabilmesinin en önemli koşullarından birisi de aşılarımızı tamamlatmak ve özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemek” diye konuştu.


“BU GÜNLERE GELEBİLMEK GÜZEL”
Eskişehir Şehir Hastanemiz Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Ahmet Volkan Yıldırım ise yoğun bakımların kapatılmasıyla boş yatak görebildikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Pandemi sürecinde oldukça yoğun zamanlar geçirdiklerini kaydeden Yıldırım, “Geçtiğimiz aylar gerçekten çok yoğundu. Çok fazla yoğun bakım ek yatakları açmak zorunda kalmıştık ve onları hep dolu takip ediyorduk. Şimdi tek yoğun bakıma kadar düşebildik. O yoğun bakımda da çok ciddi bir yoğunluğumuz yok. 3 tane Covid pozitif hastamız kaldı. Onların takiplerine devam ediyoruz. O geçtiğimiz yoğun günleri düşündüğümüz zaman bu noktaya gelmemiz sevindirici ve gerçekten iyi hissettiriyor. Ama yine de tedbiri elden bırakmamamızı öneririz. Hiçbirimiz tekrar eski günlere dönmeyi istemiyoruz. İnsanların kendilerini kalabalıkta ve riskte hissettikleri yerlerde yine de maske takmasını önerebiliriz. Önceden boş yatak göremiyorduk, boş yatak sıkıntımız çoktu. Devamlı yeni yoğun bakımlar açmak zorunda kalıyorduk. Bu günlere gelebilmek güzel” dedi.
#eskisehirsehirhastanesi
#eskisehirilsaglikmüdürlügü
#kamuhastanelerigenelmüdürlügü
#saglikbakanligi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.