Site Rengi

DOLAR 32,4733
EURO 34,9494
ALTIN 2.436,73
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Sen Neymişsin Be Abiiii

21.11.2021
A+
A-

Duyunca sevinemedim..
Yakından bildiğim bir arkadaşımızdı. Eskişehir’in nabzını tutardı. Ülke siyasetini oldukça iyi bilirdi. Nede olsa, konunun uzmanıydı.
Çok okur, çok araştırırdı.
İnciğine, boncuğuna kadar. Çok enteresan tezleri vardı. Derdi ki, devlet oligarşik düzen üzerine oturur. Bu düzen “dikta” düzenidir. Hiç bir zaman Demokrasi olmaz. Demokrasi iyi bir siyasal pazarlama aracıdır. Faşizm de, komünizm de, kapitalizm de, siyasal İslam da, büyük bir aldatmacadır.
Ön yargılı olan düşüncelerim değişti. Haklıymış.
Daha önceleri gazetelerdeki köşe yazılarını okurdum, takip ederdim. O zamanlar internet falan yoktu.
Gazeteyi almak, koklama farklı bir duygu. Bir ara savrulmaları yaşadı.
Özünde sosyalist bir kişiliği vardı. Eşitlikçiydi. Bazen anarşist gibiydi. Düzen, onun için insanlara karşı kurulmuş bir baskı aracıydı. Onu hep böyle dinlerdik. Bazen itiraz eder, sonunda bizleri ikna ederdi.
İnançları çok güçlüydü ve kozmik evrenin sırlarını bize dayatılan doğmalara karşı çıkar ve mutlak adaletin ilahi olduğuna inanırdı. Biz insanlar aslında biyolojik bir yazılım programıymışız.
O konuda dergâh eğitiminden geçmiş bir entelektüeldi. Kanal 3,kanal 26 da çeşitli programlara yaptı. Önemli gazetelerde çalıştı.
Onu ekranlardaki performansını çok iyi bilirim… Ulusal kanallara çıkan gazetecileri cebinden çıkartır. Eskiden. Ankara haber kaynaklarından bağlantıları vardı. Gerçi, şimdi köprülerin altından çok sular geldi geçti.
Köşesinden politik- analiz makaleleri yazar bizlerde ilgi ile okurduk.
En son Yenigün gazetesindeki sayfasında gördüm. Bir ara da orada yazıyordu, sonra ne oldu da yazılarına son verdi.
Bizlere de anlatmadı. Ketumdur bu konularda..
Biraz nihilist bir tip. Uzun bir aradan sonra tekrara Es guruba dönmüş… Yani, bizim Bravda dediğimiz yere. Patronla oturduk, konuştuk… Neden diye.
Vardır bir bildiği dedik.
Halbuki en yakın arkadaşları, kardeşleri İlhan ve Yaşar’ dı..
Demek ki?
Anlaşamamışlar.
Veya? Zafer abinin bir küskünlüğü var. Onun tekrar sahada görmek de güzel… Canım abim. Bazıları yazdığım köşeye fake hesap zannediyor. Varsın öyle bilsinler.
Ne diyelim.
Kendi adıma sevindim desem yalan olur.
Zafer abi aslında “kadir kıymet bilinmeyen” efsane bir adam gibi adamdır. Kendisine has üslubu ve duruşu vardır. Dobradır. Diline geldi mi sallar gider.
Topa çift vuruşla girer.
Amma ve lakin!
Es gurupta.

Nasıl olmuş, nasıl başlamış? Bilmiyorum. Telefonuna not bıraktım. İnşallah döner. Ekranlardaki programını izledim. Yazı işleri. Hiç tarzı değil. Onun diğer programlarında bilirim. Bravda’nın sahibi nereden bilecek yaptığı programları. Arşivi, kanal 26 da ve kanal 3..de.Yazıların bir çoğu çeşitli gazeteelrde….
Öf öf öf… Tutabilene aşk olsun.
Sanki durgunlaşmış gibi geldi bana. Onun cana yakın ,samimi yapısını bildiğimden bana progarm çok yavan geldi. Hele genç gazeteciler çok acemi. Zafer abi çok hassas biri. Kimse kamera nedir bilmezken sorunları kanal 26 ekranlarından yaptığı canlı programlarla nasıl dile getirdiğini bilirim.. Akil insan.
Anlayana aşk olsun. Özel konuşmalarımızda onu anlama kılavuzu gerekli. Adamda, öyle böyle değil… Bana göre külliyede üst danışmanlık görevi yapabilecek kapasitede bir abimiz.
Birkaç, kere İstanbul’a gitmeye niyetlendi ama herhalde ev nedeniyle gitmemişti. Kendini Eskişehir’e mahkûm etti.
Ancak hala anlayamadığım neden? ES Gurup.
Düşünüyorum, düşünüyorum. Anlayamıyorum? Yaşam tarzı da sosyal demokrat muhafazakâr.
Neyse. Sevdiğimiz için fazlaca bir şey yazmak istemiyorum. Kalbi kırılmasın. Vardır bir bildiği diyelim… O kadar çok insan tanıdım gerçekten öyle, böyle değil. Tam bir stratejist..Öyle böyle değil..
Hala ne işi var. Biraz takıntılıyım..
Öyle ki seçimlerde CHP, 2 milletvekili çıkartır dediğinde olmaz öyle şey. En kötü zamanında 3’ü var dedim.
Sonuçlar açıklanınca 2 çıktı.
AK Parti 3 demişti. Çıktı.
İyi parti 1 dedi çıktı.
MHP 1 dedi çıktı.
Sanki müneccim.
Hele Belediye Başkanlığı seçimlerini % 100 bildi. Hayret etmiştim..
Sordum kendisine o zaman güldü?
Dedi ki, şu anda politika yapanların IQ çok düşük.. Benimkisini resetlediğim halde yüksek. Bana bu IQ hep zarar verdi..
Peki dedim ki sen neden bir mokum olmadın? Dedi ki ben bir mok olmak istemedik ki..
Dedim ya? Hayretler içindeyim..
*****
Hakkında inşallah hayırlısı olur. Ama benim bildiğim Zafer abi, sigortaları attı mı kimseyi kazımaz. Bir zamanlar Ecevitler e posta koyduğu gibi. Hiç unutmam bir gün ne okuyayım abi dedim. Nietzsche, ile KAFKAYI mutlaka okumalısın. Bakü’ nin kitaplarını oku dedi. Bir de felsefenin temel ilkelerini. Ancak dedi; dikkat et anlayamadığın zaman okumayı bırak yoksa hassas devrelerini yakarasın.
Meğerse öneride bulunduğu kitapları adam 18 yaşında okumaya başlamış, yalayıp yutmuş. Sonradan görme biri değil. O zaman anladım neden Nietzsche, yi çok sevdiğini.
En son, Köfteci koca ustada köfte yemiştik. Demek aradan 3.5 yıl geçmiş.
Farklı, farkındalığı olan bir adam.
Amma velakin ne işi var orada? Sorsam önde bit arkada kalsam it var derdi..
Ne yazacağımı şaşırdım. Anlayamadım.
Neyse ne diyelim.
Bana biraz dokundu.
Nasıl olsa bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.