Site Rengi

DOLAR 32,5807
EURO 34,6753
ALTIN 2.521,32
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 25°C

Tambova’dan Ataç’a Tepki

Tambova’dan Ataç’a Tepki
06.06.2021
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a, basına açık şekilde düzenlenen meclis toplantısında bir gazeteciye sert ve rencide edici bir üslup ile müdahale etmesine tepki gösterdi.

DSP’li Tambova açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tepebaşı Belediyesi Meclis görüşmeleri sırasında yaşanan gerginlik ve meclis üyelerinin bir birlerine yakışıksız davranışları bir süredir gündemdeki yerini korumakta. Bu tatsız ve gereksiz gündemin meydana gelmesi ve asli görevlerinin dışında, gündem dışı konuşma yapma yarışı sonucunda yaşanan gerginliklerin yarattığı olumsuz psikoloji; ne basına sansür uygulanmasına ne de bir gazeteci arkadaşımıza nezaket dışı bir tavır sergilenmesine mazeret teşkil edemez.

Her iki sözünüzden biri; basın özgürlüğü olacak ve sonra da sadece görevi halkın haber alma özgürlüğünü sağlamak olan basın emekçisi bir insana böyle bir davranış reva görülecek. Bu hakkaniyetli ve tutarlı bir yaklaşım değildir. Yıllardır bu şehirde; belli bir medya grubunun ve belli bir “güce” kanalize olmuş kimi yayın kuruluşlarının; ambargosuna, haksız eleştirilerine ve kasti olarak, neredeyse hiçbir haberimin verilmeyişine rağmen, tüm muhabir arkadaşlarımızla ve basın emekçilerimizle her zaman dayanışma içinde olmaya çalıştım. Her birisi benim için, basının kıymetli birer neferidir. Ben, Tepebaşı Belediye Başkanımızın da olay sonrasında; bu davranışından üzüntü duyduğuna inanıyor, inanmak istiyorum. Olayların sıcaklığı esnasında, gazeteci arkadaşımıza karşı; istem dışı ve maksadını aşan bir müdahale olmuştur diye yorumladım. Bir kez daha vurgulamak isterim ki! Özgür basın, özgür ve çağdaş toplum yaratır. “Gerçek” basın emekçilerimize desteğim her zaman sürecek. Ancak! Gazeteciliği, birisini ya da birilerini memnun etmek adına icra edenleri; dün olduğu gibi bugün de hiç iyi düşüncelerle tarif etmeyeceğim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.