Site Rengi

DOLAR 32,4790
EURO 34,8597
ALTIN 2.440,36
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Vatandaşlara Sıkı Önlemler Altında Hizmet Veriliyor

Vatandaşlara Sıkı Önlemler Altında Hizmet Veriliyor
28.04.2020
A+
A-

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Tepebaşı Kaymakamlığı tarafından oluşturun Seyahat İzin Kurulu, günde ortalama 600 vatandaşa hizmet veriyor. Vatandaşlar sosyal mesafe gözetilip, maske ve eldivenle sırayla içeri alınarak evraklarını teslim ediyor.

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, istisnai durumlar dışında şehirlerarası yolculuk kısıtlanmıştı. Konuyla ilgili Tepebaşı Kaymakamlığı tarafından, istisnai durumlarda başvurulması amacıyla Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Seyahat İzin Kurulu faaliyete sokuldu. Buraya gelenler sosyal mesafe kurallarına uyup maske ve eldiven takarak kurul tarafından içeri alınıyor ve evraklarını teslim ediyor. Ön masaya verilen evraklar, kabul edildiği takdirde oluşturulan 6 kurul masasına iletilerek burada seyahat işlemleri gerçekleştiriliyor. Günde ortalama 600 vatandaşın geldiği kurulda, virüsün bulaşma riskine karşı vatandaşlar 10’ar kişilik gruplar halinde içeriye alınıyor.

“Seyahat izni alamadığım için burada kaldım”
Kuruldan seyahat izin belgesi almak için gelen üniversite öğrencisi Ali Beycan: “Öğrenciyim burada okuyorum. İzmir’e gitmek istiyorum. Seyahat izni alamadığım için burada kaldım. Burada tedbirler alınmış ama geçerli sebep olarak cenaze ya da hastalık olması gerektiğini söylüyorlar. Bence insanların maddi durumlarının da düşünülmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşların kurallara fazla uymadığını düşünüyorum ama burada tedbirler alınmış”
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Elektrik Bölümü öğrencisi Muhammet Mertcan ise: “Öğrenciyim İzmir’e gitmek istiyorum. Burada artık geçinemiyorum ve kiramı da ödeyemiyorum. Onun için İzmir’e gitmem lazım ama seyahat izni çıkmıyor. Vatandaşların kurallara fazla uymadığını düşünüyorum ama burada tedbirler alınmış” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.