Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

2023 YILININ EN LEZZETLİ FESTİVALİNİN TARİHİ BELLİ OLDU

2023 YILININ EN LEZZETLİ FESTİVALİNİN TARİHİ BELLİ OLDU
09.01.2023
A+
A-

 Vatandaşlar tarafından en çok sevilen kış festivali olan Geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali’nin tarihleri Sivrihisar Belediyesi tarafından duyuruldu. Geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali 5 Şubat 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Gastronomi denilince yöresel ve coğrafi işaretli lezzetleri ile akla gelen Sivrihisar, her yıl düzenlediği geleneksel Dövme Sucuk Festivali ile bu sene de lezzet şöleni yaşatmaya hazırlanıyor. 2022 yılında yarım tonluk dev tavada 450 kilogram sucuklu yumurta yaparak adını Guinness rekorlar kitabına yazdıran Sivrihisar, bu yıl düzenleyecekleri festival için startı verdi.

Damaklarda tadını, hafızalarda yerini koruyan ve on binlerce insanı bir araya getiren Geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali 5 Şubat 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. Tonlarca sucuk mangallarda yerini alacak, muhteşem konserler ve etkinlikler ile her yaştan on binlerce insan gönüllerince eğlenirken sucuğa doyacak.

 Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid YÜZÜGÜLLÜ: “ Her yıl olduğu gibi bu yıl da coğrafi işaretli dövme sucuğumuzu binlerce vatandaşımıza tanıtmaya devam ediyoruz. Tüm halkımızı Dövme Sucuk Festivalimize davet ediyoruz.  Dünyanın merkezi Sivrihisar’da 5 Şubat 2023 tarihinde buluşmak için enfes bir bahanemiz var.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.