Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

40 ton atık çıkarılan evde yeniden çöp birikiyor

40 ton atık çıkarılan evde yeniden çöp birikiyor
11.07.2023
A+
A-

Eskişehir’de geçtiğimiz ocak ayında belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda yaklaşık 40 ton atık madde çıkarılan ‘çöp evde’ yeniden çöp biriktirildiği iddia edildi.
İstiklal Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir ‘çöp ev’, geçtiğimiz ocak ayında belediye ekipleri tarafından temizlenerek yaklaşık 40 ton atık maddeden arındırılmıştı. Son günlerde evden yayılan kötü kokularla, çöp evin sahibinin yeniden atık topladığı iddia edildi. Psikolojik rahatsızlığı bulunduğu iddia edilen Zeynep O.’nun, henüz 6 ay geçmeden tekrardan atık madde topladığını belirten çevre sakinleri, kirlilik sebebiyle sağlık problemleri yaşamaktan çekindiklerini ve etrafa yayılan kötü kokudan rahatsız olduklarını dile getirdi. Ev sahibi Zeynep O.’nun büyük köpekler besleyerek kendisini uyaranları korkuttuğunun altını çizen çevre sakinleri, yetkililerden bir çözüm istedi. Kötü kokuları bir nebze olsun bastırmak isteyen apartman sakinlerinin, kapı girişine oda parfümü koyduğu gözlemlendi.

“Kendisini garantiye almak için büyük köpekler besliyor”
Çöp evin sahibi Zeynep O. ile aynı apartmanda yaşayan bir vatandaş, kötü kokular yüzünden evde rahat duramadıklarını söyledi. Ev sahibi kadının uyarıları dinlemediğini dile getiren apartman sakini, “Ev temizlendikten sonra birkaç ay da olsa rahatlamıştık ama maalesef yeniden çöp biriktirmeye başladı. Gece 01.00 sıralarında çıkıp civarda ne varsa toplayıp geliyormuş. Ben direkt olarak çöple eve girdiğini görmedim ama sizin de fark ettiğiniz üzere kokudan her şey belli oluyor. Ayrıca eve bir de köpek getirmiş, konuşup uyarmaya gidenlere karşı kendisini garantiye almak için büyük köpekler besliyor. Nereden getiriyor bilmiyorum ama artık biz çok yorulduk. Söylenene göre bu davranış babasında da varmış. Ne denir bilmiyorum ama biz yetkililerden evin temizlenmesini ve şahsın da psikolojik destek almasını istiyoruz” dedi.

“Gördüğü her atık hakkında ‘Onu atmayın, anısı var’ şeklinde konuşuyor”
Kötü kokudan rahatsızlığını dile getiren bir başka apartman sakini ise konuyla ilgili şunları söyledi;
“Zeynep O., annesi ile alakalı bir üzüntü sonucu çöp toplamaya başlamış diyenler de var. Bu konuda bir fikrim yok ama bildiğim tek şey ben dâhil herkesin bu kadından rahatsız olduğudur. Apartman girişinden itibaren kokuyu fark etmişsinizdir. Artık dayanılacak boyutta değil, uyarmaya gittiğimizde de belalısıyla, köpeğiyle korkutuyor. Biz bu vatandaşın tedavi edilmesini ve evinin temizletilmesini istiyoruz çünkü bu durum kendisine de zarar veriyor. Gördüğü her atık hakkında ‘Onu atmayın, anısı var’ şeklinde konuşuyor. Biz artık kalıcı bir çözüm istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.