Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

VALİ AYYILDIZ DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

VALİ AYYILDIZ DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
28.10.2022
A+
A-

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.Vali Ayyıldız;Aziz milletimizin ve onun kahraman ordusunun Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün yanında tek yürek olarak yer almasıyla yürütülen istiklal ve istikbal mücadelesi, binlerce şehit verilerek çok zor şartlar altında kazanılmış, ardından cumhuriyet kurulmuş ve milletimiz dünya tarihinin kaydettiği ender başarılardan birini gerçekleştirmiştir.

Bir kalkınma ve modernleşme projesi olarak uygulamaya konulan Cumhuriyet; demokratik, çağdaş, ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirmenin temel dayanağı olmuştur. Geçen zaman zarfında eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda büyük gelişme sağlanmıştır. Siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirilen değişimlerle Türkiye’nin bölgesinde ve dünyadaki önemi daha da pekiştirilmiştir.

Malazgirt Zaferi’nden İstiklal Harbimize kadar uzanan mücadelemiz, 15 Temmuz gecesi hainlere karşı duruşumuz göstermiştir ki birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz en büyük güvencemizdir.

Bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenmeye; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeye devam etmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti siyasi, ekonomik, diplomatik ve askeri alanlarda ne kadar güçlü olduğunu, üzerinde operasyon yapılamayacağını şanlı tarihimizde defalarca göstermiş ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir.
Şunu unutmamalıdırlar ki 100. Yılına girdiğimiz milletçe Cumhuriyetimizi var eden değerlere daima sahip çıkarak büyük bir milletin fertleri olarak güzel bir geleceğe hep beraber yürüyecek, Cumhuriyet bilincinin kadim Türk Milleti ile sonsuza denk yaşayacağı adımları atacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere O’nun silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, maden şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, rahmet ve şükran duygularımla yad ediyorum.

Eskişehirli hemşehrilerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın, geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten iyi dileklerimle kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.