Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C
28.12.2022
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısi Dilara Tambova;Her fırsatta; aydın ve çağdaş olmasıyla öğündüğümüz Eskişehir’imize, hiç yakışmayan bir eğitim zafiyetinden, büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Şehrimizin en büyük mahallerinden biri olan, Emek Mahallesindeki çocuklarımızın eğitimi konusunda gösterilen ihmal ve ilgisizlik, kabul edilemez ve ileride, telafi de edilemez bir vakıadır. Bu konu, zaman zaman kamuoyu gündemine getirilmiş; ancak bu güne kadar müspet, herhangi bir sonuç alınamamıştır.

Tambova,Yerel basınımıza yansıyan haberlere göre, mahalle sakinleri; konunun ihmaline ilişkin, il milli eğitim müdürlüğü yetkilileri hakkında şikayette bulunacaklarını açıklayarak, meseleyi farklı bir boyuta taşımışlardır. Bizler de mahalle sakinlerinin bu haklı ve yerinde isyanına, sonuna kadar katılıyoruz; zira yetkililerin, çocuklarımızın geleceğine dair, öncelikli anayasal hakları olan eğitim hakkını, onlara; makul ve uygun bir şekilde verememiş olmaları, başlı başına bir görev ihmali ve suç teşkil eder. Gençler adına, her türlü sosyal faaliyete mesafeli yaklaşan ve yasaklama eğiliminde olan, şehrimizin yüksek bürokrasi ise böylesi hayati öneme haiz bir konuya, neden müdahil olmaz diye sormadan da geçemeyeceğiz.

Çocuğa verilecek en önemli hak! Eğitim hakkıdır ve bu koşulların, en uygun şekilde sağlanması da gerekli mercilerin asli görevidir. Düzgün ve eşit bir eğitim önceliği, sosyalleşmesi adına gerekli her türlü alan ve özgür düşünebilme ve geleceğini şekillendirebilecek hareket serbestliği mutlaka sağlanmalıdır. Yasakçı bir bakış açısıyla değil önce çocuklarımıza güvenerek ve onları doğru şekilde eğiterek geleceğe hazırlamak, devletin birinci vazifesidir.
Emek mahallemizin, nüfus yoğunluğu bakımından öncelikli olarak ele alınması ve buradaki gençlerimizin de değerli kılınması zaruridir; zira insana, önce değer atfederek onu geliştirmek gerekir. Aksi halde, kenar mahallelilik düşüncesi hâkim kılınacak ve ötekileştirilme duygusu, bu gençlerin geleceğe ve devlet yönetimine karşı düşüncelerini de olumsuz etkileyecektir. Yetkililerin, bu konuyu ivedilikle ele alması en büyük beklentimizdir dedi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.