Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

50 Yıl Sonra İlk defa Oy Kullandı

50 Yıl Sonra İlk defa Oy Kullandı
27.04.2023
A+
A-

Yurt dışı seçmenlerinin oy kullanma işlemleri için Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı’nda sandık kuruldu.

Yaklaşan 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında seçmen listelerinde kayıtlı olan Türk vatandaşlarının oy kullanma işlemleri başladı. Eskişehir Teknik Üniversitesi Hasan Polatkan Havaalanı’na da yurt dışı seçmenlerinin oy kullanması için 1 adet sandık kuruldu. Yurt dışı seçmen listelerinde ismi bulunan vatandaşlar, bugün sabah 08.00’den itibaren oylarını kullanmaya başladı. Havaalanında kurulan sandıkta 14 Mayıs Pazar gününe kadar her gün 24 saat boyunca oy kullanılabilecek.

“Eskişehirli oldum artık Almanya’yı terk ettim”Uzun yıllar boyunca Almanya’da yaşayan ve konsolosluğun yaşadığı yere çok uzak olmasından dolayı 50 yıldır oy kullanamadığını belirten Ayşe Samantepe, şu ifadeleri kullandı:

“Eskişehir’e 2 ay önce geldim. Oyumu kullanmak için havaalanına geldim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Emekli olduktan sonra Eskişehir’e geldim. Eskişehirli oldum, artık Almanya’yı terk ettim. Türkiye güzel, Almanya biraz kritik.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.