Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

6 yaşındaki Nur Elif Tiftik’in ölümüne ilişkin davada yeniden inceleme kararı

6 yaşındaki Nur Elif Tiftik’in ölümüne ilişkin davada yeniden inceleme kararı
09.01.2024
A+
A-

Eskişehir’de babaannesi, amcası ve halası tarafından gördüğü eziyet sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen 6 yaşındaki Nur Elif Tiftik’in ölümüne ilişkin devam eden yargılama sürecinde mahkeme heyeti, olay mahallinin yeniden araştırılmasına karar verdi.

2022 Aralık ayında meydana gelen olayda, cezaevinde bulunan Sibel ile Gökhan Tiftik çiftinin çocukları Nur Elif (6), Y. (10) ve M. (13), hala Deniz Tiftik, amca Sezer Tiftik ile babaanne Cihangir Kurumlu’ya ait Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi’ndeki evde yaşamaya başladı. 14 Aralık’ta solunum yetmezliği ve kusma şikayetleriyle rahatsızlanan 6 yaşındaki Nur Elif, ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Nur Elif Tiftik’in eziyet gördüğü ve aç bırakıldığı tespit edildi. Olayla ilgili başlatılan incelemenin ardından çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala Deniz Tiftik ile amca Sezer Tiftik, polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen hala ile amca tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Nur Elif Tiftik’in babaannesi Cihangül Kurumlu ise olaydan 4 gün sonra yakalandı ve tutuklandı.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü celsesinde, tutuklu sanıklar amca Sezer Tiftik, hala Deniz Tiftik duruşma salonunda hazır bulunurken, babaanne Cihangir Kurumlu ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Ayrıca taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Sanıklar beraatlerini talep etti

Mahkeme heyetinden tahliyesini talep eden babaanne Cihangül Kurumlu, “Çocuklara ben bakmıyordum, olayın benimle bir alakası yok. Eski eşim M.T’ye nafaka davası açtığım için bana iftira atıyor, ben torunumun öldüğünü bile sonradan öğrendim. Uzun süredir tutukluyum, tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyetine savunmasını yapan hala Deniz Tiftik, “Ben suçsuzum, uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Amca Sezer Tiftik ise “Çocukların ilk ifadeleriyle sonrakiler uyuşmuyor. Beraatimi talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından olayın gerçekleştiği ev ve çevresinde tekrardan detaylı inceleme yapılmasına ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dava, 12 Mart tarihine ertelendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.