Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Dilara Tambova Gündemi Değerlendirdi

Dilara Tambova Gündemi Değerlendirdi
22.10.2023
A+
A-



DSP Parti Meclisi üyesi ve Eski Genel Başkan Yardımcılısi Dilara Tambova; Eskişehir’de öğrenim gören, bir üniversiteli gencin daha hayatına son vermesi, bizleri derinden üzmüş ve kamuoyu; yaklaşık bir hafta arayla yaşanan, ikinci bir intihar vakıasıyla sarsılmıştır.

Toplumsal travmanın en üst boyutu olarak da bilinen intihar eylemi; sadece eylemi gerçekleştiren kişi için değil, başta aileler olmak üzere; toplumun tamamı için psikolojik ve de sosyolojik açıdan, varoluşsal bir sorgulamadır. Eylemin gerçekleşmesindeki asıl gerekçenin bir türlü anlaşılamaması ve bunun yaratacağı baskı da çevre açısından farklı bir boyut ve bambaşka bir travmadır. Bu yüzdendir ki sosyolojinin özel araştırma konusu olan intihar eyleminde, ölen bir kişi; ancak tahrip olan tüm toplumdur.

Dilara Tambova,Bu olayların, adli açıdan incelendiğini bilmekle beraber; kriminal yönü kadar, toplumsal yönünün de ciddiyetle araştırılması elzemdir. İlgili ve yetkili kişiler ve dahi kuruluşlar, konuya ehemmiyetle yaklaşarak, çok yönlü ele almalıdır; zira olayın, adli bir vakıa olmanın ötesinde, her türlü eziyet, ayrımcılık, baskı, şiddet, ekonomik veya ailevi sorunlardan kaynaklanabileceği de göz ardı edilmemelidir.

DSP’li Tambova,Kaybettiğimiz gençlerimiz adına, derin bir üzüntü duyuyor; ailelerinin ve yakınlarının acılarını da yürekten paylaşıyorum. Öte yandan, bu olaya şahit olan diğer gençlerin yaşadığı yıkım ve umutsuzluğu da endişeyle karşılamaktayım; zira buraya, yepyeni hayaller ve bambaşka duygularla gelmiş; ancak daha ilk günlerden, hayatın en trajik yüzüyle karşılaşmışlardır. Gençler! Bizim geleceğimiz ve yarınlara dair güvencemizdir. Onları, ilim ve fende, sporda ve sanatta, akademik kariyer ve uluslararası başarılarla anmak istiyoruz.

Okul! Eğitim mabedi, eğitim ise ilim ve bilime ulaşmanın en önemli aşamasıdır. Üniversite eğitimi de gençler için sadece öğrenim değil, sosyalleşme ve kendini geliştirme adına çok önemli bir zaman kesitidir. Gençlerin, daha aydınlık ve güzel günlere erişmelerini sağlamakta yönetim erkinin birinci önceliği olmalıdır dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.