Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

81 yaşındaki usta ilk günkü hevesle mesleğini sürdürüyor

81 yaşındaki usta ilk günkü hevesle mesleğini sürdürüyor
09.02.2024
A+
A-

Eskişehir’de neredeyse yarım asırdır şemsiye tamirciliği ve bıçakçılık yapan Erhan Erdoğan, seneler önce hayaller kurarak başladığı mesleğine 81 yaşına gelmesine rağmen ilk günkü hevesle devam ediyor.

Eskişehir’de yaşayan Erhan Erdoğan, yaklaşık 40 yıldır Sıcaksular bölgesinde şemsiye tamirciliği ve bıçakçılık yapıyor. Bir ustanın yaptığı işi herkesten önce kendisinin beğenmesi gerektiğini düşünen Erdoğan, müşterilerin getirdiği şemsiye ve bıçakları yeni gibi yapıyor. 30 yaşına kadar farklı meslek alanlarıyla uğraşan Erdoğan, tecrübesi ve kentteki sayılı şemsiye tamircilerinden birisi olması nedeniyle şehir dışından da bir sürü müşteriye hitap ediyor. Ömrü el verdiğince mesleğine devam etmeyi düşündüğünü ifade eden Erdoğan, dürüst ve ahlaklı iş yapılmasının önemine dikkat çekti.

“Burada bir dükkân bulabilmek için hayaller kurdum”

Uzun yıllardır şemsiye tamirciliği ve bıçakçılık yapan Erhan Erdoğan, 30’lu yaşlarına kadar başka bir işle uğraştığını ve bir gün her şeyi geride bırakarak Sıcaksular bölgesinde dükkân açmaya karar verdiğini belirtti. 40 yıldır da aynı işletmede mesleğini devam ettirdiğini dile getiren Erdoğan, “Eskişehir’e geldiğimde Sıcaksular bölgesinde araştırma yaptım. Burada bir dükkân bulabilmek için hayaller kurdum. Allah’a çok şükür, o kurduğum hayallerin hepsini gerçekleştirmek nasip oldu. Bu dükkânda 40 yılı geçti, hala aynı yerimdeyim. Önce bıçak bilemesiyle başladım, ardından satışa başladım. Allah bize ömür verirse gidebildiğimiz yere kadar gideriz. Ben ayrıca şemsiye tamiri de yapıyorum. Elimizden bir şey kurtulmaz. Rüzgâr şemsiyenin düşmanıdır, hemen kırılır. Tabii şemsiye sahipleri bir arıza durumu olduğunda hemen bana geliyor. Ben de onlara tamire verdikleri şemsiyelerini ne zaman alabileceklerini söylüyorum. O gün söküp, dağıtıyorum ve yeniden topluyorum” dedi.

“Şemsiye tamiri için şehir dışından bile gelenler oluyor”

Eskişehir’de kendisinden başka şemsiye ustası görmediğini dile getiren Erdoğan, “Kurban bayramlarında bıçak bileme işleri çok yoğun olur. Hem de bildiğiniz gibi değil. Millet sıraya, kuyruğa girer. Şemsiyeye ise şehir dışından bile gelenler oluyor. Mesela geçen gün Bozüyük’ten müşterim geldi. Yanında 4 tane şemsiyesi vardı. Onları da yaptık, gönderdik. Bazen bıçak biletmeye de şehir dışından gelenler oluyor. Özellikle iş yerleri kurban kesimleri olduğu zaman poşet poşet bıçak getiriyorlar. Bu işin sırrı, dürüstlük. Dürüst olman, yaptığın işi herkesten önce kendin beğenmen çok önemli. Eğer ki kendin beğenmezsen zaten olmaz. İyi ve kaliteli yaptığın işler uzun süre devam eder. Ayrıca bir şeyi sevmezsen yapamazsın. Her alanda sevdiğin işi yapacaksın” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.