Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

9’uncu SLTEP Eğitmen Eğitimi ESOGÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda gerçekleşti

9’uncu SLTEP Eğitmen Eğitimi ESOGÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda gerçekleşti
14.11.2023
A+
A-

Sabancı Üniversitesi tarafından her sene düzenlenen SLTEP Eğitmen Eğitimi programının 9’uncu Üye Buluşmaları ve bu çerçevede gerçekleşen konferans, bu yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Sürekli Mesleki Gelişim Biriminin ev sahipliği ile Yabancı Diller Yüksekokulu binasında gerçekleşti.
Üye buluşmaları çerçevesinde yapılan konferans, Türkiye’nin birçok üniversitesinden İngilizce Hazırlık Programları, İngilizce Öğretmenliği ve Modern Diller Programları’nda görev yapan eğitimcileri, eğitmen eğiticilerini ve idarecilerini bir araya getirdi. Bu sene 9’uncusu düzenlenen üye buluşmaları, Sabancı Üniversitesi SFL (Yabancı Diller Okulu) Bölüm Başkanı ve SLTEP Program Müdürü Dr. Deniz Kurtoğlu Eken’in sunumu ile başladı ve sonrasında eş zamanlı oturumlar ile devam etti.

Etkinlik boyunca ESOGÜ İngilizce öğretmenliği 2’nci sınıf öğrencileri konferansta görev alırken, 4’üncü sınıf öğrencileri ise katılımcı olarak yer aldılar. Konferansta sürekli mesleki gelişimin gerekliliği, sürekli mesleki eğitimin nasıl yapılabileceği, mesleki gelişim birimlerinin akademik gelişmeye katkısı, farklı sınıf uygulamalarının analizleri, eğitimde yapay zeka uygulamalarının kullanımı, yabancı dilde konuşma pratiğinin ne şekilde zenginleştirilebileceği, öğretmen gözlemlerinin önemi gibi pek çok konu hakkında sunumlar yapıldı ve eğitimciler birbirleri ile etkileşim fırsatı oluşturup, sınıf içi deneyimlerini paylaştılar.

Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Deniz Kurtoğlu Eken, Serpil Öz ve ESOGÜ Yabancı Diller Yüksekokulu CPD (Continuing Professional Development – Sürekli Mesleki Gelişim Birimi) ekibinden Dr. Derya Eker Kaba, Dr. Sevgi Gökçe, Ayşegül Albe Özdemir, Emine Taşan, Vecihe Kafadar ve Ezgi Cavkaytar, ESOGÜ Yabancı Diller Yüksekokul akademik ve idari birimlerinin ortak katkılarıyla gerçekleşen konferans süresince, misafirlerin verimli ve renkli bir konferans geçirmeleri sağlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.