Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

İBF’de ‘Lösev Kampüste’ Sergisi Açıldı

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğrencileri Kübra Akar, Mehmet Orhan, Pelin Şentürk ve Birce Esen’in ders kapsamında hazırladıkları “Lösev Kampüste” adlı projenin sergi çalışması sanatseverlerle buluştu. 2 Nisan Pazartesi günü Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda açılan sergide lösemi ile savaşan çocukların çektiği fotoğraflar yer alıyor.

Serginin açılış konuşmasını yapan İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu, lösemi hastalığına karşı verilen mücadeleyi şu hikâyeyle anlattı: “Sparta toplumunda erkeklere ilk savaş eğitimlerini anneleri verir. Spartalı anneler bu eğitim sırasında çocuklarına rakiplerinin kullanacağı kılıçtan daha kısa bir tahta kılıç verirler. Çocuk annesine kılıcının kısa olmasından dolayı şikâyette bulunsa bile, çocuğun annesi hiçbir zaman verdiği kılıcı değiştirmez ve ‘Neden bir adım atmayı denemiyorsun’ diye sorar. İşte savaş eğitimindeki ilk ders budur. Lösemi hastalığıyla savaşan insanların bir taraftan normal hayatlarına devam etmeleri gerekirken diğer taraftan da savaşmak için nasıl adımlar attığını bilmeleri gerekir.” İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Lösev ile ortaklaşa hareket ettiği projede iki temel hedeflerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu, “İlk hedef lösemi adına hem fakülte öğrencilerimiz üzerinde hem de kampüste farkındalık yaratmak. İkinci hedef ise bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmesini sağlamak.’’ dedi. Prof. Dr. Erhan Eroğlu, çalışmanın önemli bir diğer noktasının ise bu proje sayesinde öğrencilerin bir toplumsal sorunu ele alarak değerlendirdikten sonra nasıl yönetebildiklerini uygulamalı bir şekilde gördükleri olduğunu dile getirdi.

Projenin danışmanlığını üstlenen Prof. Dr. Deniz Taşçı ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Başlangıç noktamız olan sanatın, iyileştirici ve iyi insan yapıcı gücünün olduğunu biliyoruz. Bu projenin amacı lösemi konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra kampüste ve fakültemizde lösemi ile savaş veren çocukların herhangi bir sanat dalıyla ilgilenmesinin sonucunda oluşacak güzel şeyleri ortaya çıkarmaktı. Bu projeyle ilgili etkinliklerimiz devam edecek.”

“Lösev Kampüste” sergisi, 6 Nisan Cuma gününe kadar İletişim Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.