Site Rengi

DOLAR 34,1136
EURO 38,0370
ALTIN 2.862,49
BIST 9.918,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Tepebaşı Halkı Aslında kimi cezalandırdı

31 Mart Yerel seçimlerinde Tepebaşı bölgesinde CHP’nin adayı Ahmet Ataç, AK Parti Adayına ezici bir üstünlük sağlayarak yüzdesel oranda 19 puan,sayısal oranda 36 bin fark atarak 5.kez Tepebaşı halkını yönetmeye hak kazandı. Aslında oluşan bu fark Ögrencilerin oluşturduğu sayısal farkın sandığa yansımasıydı.Başka bir söylemle Ögrencileri memleketlerine gönderip yerleşik Tepebaşı halkıyla bir seçim yapılsaydı, sonuç ne olurdu inanın hep merak etmişimdir,neyse konumuz o değil.

İki Sivrihisar’lı Adaydan 78 Yaşındaki Ahmet amcası, Hamid yeğenini yenmiştir,hakikat olan da budur. Seçimin üzerinden 4 ay geçmişken durup dururken niye bu konuda yazı kaleme alıyorum,hemen size arz edeyim.

Geçtigimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı SGK’ya borcu olan Belediyeleri açıkladı.Hatta bu konudaki polemiklerde halen devam ediyor.Eskişehir’de başta Büyükşehir olmak üzere Çalışanlarının Sigorta ücretlerini yatırmayan Belediyeler açıklandı.

20 yıldır CHP’li Ahmet Ataç’ın yönettigi Tepebaşı Belediyesi’nin 450 milyon, 10 yıldır CHP’li Kazım Kurt’un yönettigi Odunpazarı Belediyesi’nin de  250 milyon borcu var.

Ortalama aynı çalışan sayısına sahip iki Belediye arasındaki 200 milyonluk fark 2014’ten önce Odunpazarı’nı 10 yıl yönetmiş Burhan Sakallı zamanında SGK borçlarının minimize olmasıdır.

2014-2024 Yılları arasında Sivrihisar Belediye Başkanlığı görevini yapan AK Parti’li Hamid Yüzügüllü Belediye’yi SGK’ya 0 (sıfır) borçlarının teslim etmiş.

Onu 31 Mart’ta hezimete uğratan Ahmet Ataç ise 450 milyon SGK ya borçlu,

Şunu sormadan geçemiyorum,hezimeti kim yaşadı,Tepebaşı halkımı, Hamid Yüzügüllü’mü ,başka bir ifadeyle Tepebaşı’nda halk kimi cezalandırdı,kendisini mi AK Parti Adayı Hamid Yüzügüllü’yü mü..

Seçmen iradesine karşı boynumuz kıldan ince ama,Bir tarafta enerjisi tükenmiş,mental ve fiziksel manevra kabiliyeti yavaşlamış bir Ataç, öbür tarafta Genç,dinamik yönettiği Belediye’nin personelinin SGK primlerini kuruşuna kadar yatıran Yüzügüllü…..

 Sandık iradesi herşeyin üstündedir diyerek Ahmet Ataç’mı dememiz lazım bir Tepebaşı seçmeni olarak kestiremedim

Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcu 700 milyon, Tepebaşı Belediyesi’nin 450 milyon…

Büyükşehirler arasında en fazla SGK’ya borcu olanlar arasında ilk 10 a giren Büyükşehir Belediyesi bile, Tepebaşı Belediyesi’nin neredeyse 3 katı personel çalıştırıyor olmasına rağmen Tepebaşı Belediyesi’nin bir buçuk katı SGK borcu varken Tepebaşı Belediyesi’nin bu kadar yüksek miktarda borcunun olması İşbilmezlik ve Yönetim zafiyetinin vesikasıdır.

Üst düzey yöneticilerinin lüks villa,yazlık bahçeli ev,gösterişli gece hayatı ve son model araçlarla arzı endam ettigi,özellikle ruhsat ve imar birimlerinde rüşvet iddiaları, suistimal, adamına göre iş ve muamele iddialarının ayyuka çıktığı,Müteahhitlerin en basit  çözülen  işlerinin karşılıgında bile alkollü  bir mekanda  agırlamadan halledilmedigi, Belediye yönetiminin sığındığı tek  liman aldığı oy oranı degil, etik ve ahlaki değerler olmalı diye düşünüyorum.

EzcümleTepebaşı bölgesinde son Yerel seçimlerde yarışan iki Adaydan biri %53,diğeri %36 oy aldı. seçimi kaybeden 10 yıl yönettigi Sivrihisar Belediyesini SGK’ya sıfır borçla teslim etmiş, Kazanan adayın ise 20 yıldır yönettiği Belediye’nin SGK borcu 450 milyonu geçmiş ve hala da yönetmeye devam ediyor, Sadece farklı bir perspektiften bakış açısı sunmak istedim

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.