Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

MALİYETSİZ MUHALEFET

30.09.2022
A+
A-

İcraatın içinde olmak sorumluluk ister, zaman ister, emek ister, risk almak ister. Zordur icraatın içinde olmak.

Cesaret ister icraatın içinde olmak. Yıpranırsınız, sağlığınızdan olursunuz, dostlarınızdan, sevdiklerinizden olursunuz zaman zaman. Belki onların istediği gibi gerçekleşmeyecektir yaptığınız iş, sonuçlarına katlanmak mecburiyetindesiniz.

Toplum olarak teşekkür etmeyi de pek beceremeyiz ama eleştirmeyi çok severiz ve çok iyi biliriz.

Eleştirmek çok kolaydır, çünkü ortaya bir ürün çıkmıştır iyi ya da kötü. Ortaya çıkanı eleştirmek o’na muhalefet etmek kolaydır, çünkü maliyeti de yoktur. Alanıyla ilgisi olsun ya da olmasın hemen herkes işin uzmanı kesilir birden. Yol gösteren de çok olur. İşin önünü ardını bilmeden, düşünmeden akıl veren de çok olur. Eleştirinin dozunu da bilmeyiz genelde. İcraatın içinde olanın kişiliğine, onuruna, emeğine zarar verir miyiz düşünmeyiz de pek. Olsun eleştireceğiz ya.

Hadi buyurun, siz de üretin. Olur mu hiç, girer miyiz böyle bir riske, zordur üretmek. Eleştirmek ,eksik bulmak işi yapanı yerden yere vurmak kolay, çünkü bir maliyeti de yok muhalefet etmenin. İcraat ve muhalefeti sadece siyaset bağlamında değerlendirmek eksik olur, bu iki kavramı, bürokraside, ticarette, sivil toplum kuruluşlarında, sosyal hayatta da sık sık tecrübe ederiz.

Üzmeyin, boşuna yormayın icraatın içinde olanları, olumlu eleştirilerinizi yapın, yol gösterin, ama boş yere rencide etmeyin onları, yoksa yarın eleştireceğiniz, yerden yere vuracağınız kimseyi bulamayacaksınız o zaman ne yapacaksınız, rahatınız kaçabilir olur ya kazara siz de onların yerinde bulabilirsiniz kendinizi, dikkat etin rahatınız bozulmasın…

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.