Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

CHP’li Çakırözer’den ‘30 Öğrenci Okulsuz Kaldı’ İddiâsı

15.08.2019
A+
A-

CHP’li Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de servisçiler ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında anlaşma sağlanamaması üzerine köylerde yaşayan 11 ilkokul ve 19 lise öğrencisinin bir haftadır okullarına gidemediğini iddiâ etti.

İddiâsını Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Utku Çakırözer Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde: “Yeni eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen Eskişehir’in köylerinde onlarca öğrenci hala okullarına başlayamadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve kaymakamlıkların bilgisi olmasına rağmen eğitimlerinden geri kalan bu öğrencilerin mağduriyetleri neden giderilmiyor?” diye sordu.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Eskişehir’de onlarca öğrenci hala okullarına başlayamadı. Taşımalı eğitim yapılan Mihallıççık ve Alpu'nun bazı köylerinde servis araç şoförlerinin hükümetin belirlediği servis ücretini az bulması nedeniyle öğrencilerin okula gidemediğini belirten CHP’li Çakırözer, konuyu Meclis gündemine taşıdı.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Çakırözer, “Okulların açılmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Eskişehir’imizde onlarca öğrenci hala okuluna başlayamadı. Eskişehir'de durum böyleyse, hava ve doğa koşullarının çok daha kötü olduğu bölgelerimizdeki evlatlarımızın mağduriyetlerini düşünmek bile istemiyoruz. Bu öğrencilerimizin mağduriyetleri hala neden giderilmiyor?” dedi.

Milli Eğitim ile ihaleye çıkan servisçiler arasında fiyat konusunda mazot zamları gerekçesiyle anlaşma sağlanamadığı için servissiz kalan öğrencilerin okullara gidemediğini belirten Çakırözer, “Milli Eğitim servislere birim başına 330 TL fiyat belirlemiş. Servisçiler ise akaryakıta gelen zamları gerekçe göstererek 440 TL istemişler. Anlaşma sağlanamadığı için de şu anda sadece bizim bildiğimiz Yeşilyurt, Yalımkaya, Bozan, Ağaçhisar ve civar köylerden 30 öğrenci okullarına gidemiyor. Yaşanan mağduriyetlere ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve diğer mülki amirlere başvuru yapılmasına rağmen hala bir şey yapılmaması, bir haftadır öğrencilerimizi okulsuz bırakmak hepimiz adına utanç verici” dedi.

Mağduriyetlerini giderilmesi adına konuyu Meclis gündemine taşıyan Çakırözer Bakan Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

• Eskişehir ili ve ilçelerine bağlı taşımalı eğitimin yapıldığı köylerde okul servisi olmadığı için mağdur edilen ve okula gidemeyen öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrencilerin kaç tanesi ilköğretim, kaçı ortaöğretim, öğrencisidir?

• Eğitim öğretim faaliyetlerine başlayamadığı için derslerinden geri kalan bu öğrencilerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir?

• Öğrencilerin okullarına gidemediğine ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verildiği doğru mudur? Doğru ise, üzerinden bir hafta geçmesine rağmen bu öğrencilerin okullarına gidememesinin gerekçesi nedir?

• Öğrencilerin mağdur edilmesinde sorumluluğu olanlara ilişkin herhangi bir işlem yapılacak mıdır?

• Seçim bölgem Eskişehir ve Türkiye genelinde kaç öğrenci servisten yaralanmakta, kaç okul servisi bulunmaktadır?”

Öte yandan eğitim sisteminde yaşanan en önemli sorunlarından ve eğitimin kanayan yaralarından birinin taşımalı eğitim olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Ülkemizde taşımalı eğitim, çok ciddi sayıda başvurulan bir yöntem haline geldi. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre geçtiğimiz yıl ülke genelinde 1 milyon 322 bin 281 öğrenci taşımalı eğitim gördü. Okul kapatmak, yüzbinlerce öğretmen atama beklerken öğretmen atamamak yerine öğrencileri taşımak birçok sorunu beraberinde getirirken, bunlara ekonomide yaşanan kriz de eklenince sorunlar çığ gibi büyümektedir. Öğrenciler okullarından kopmak zorunda bırakılmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.